A zsidók fele elhagyná Nagy-Britanniát!

Egy közvéleménykutatás során több mint 3700 főt kérdeztek meg az Antiszemitizmus Elleni Kampány szervezői, november közepén. Az eredményekről most nyilatkoztak az LBC News csatornának.

Az iszlámhívők zsidó-ellenessége a Korán tanításaiban rejlik, amely szerint a zsidók a “muszlim hívők legrosszabb ellenségei”, “az isteni igazság meghamisítói” és a “próféták gyilkosai”.

Ezért, az Európát elárasztó iszlámhitű migránsok tömegével és a zsidók elleni támadások növekvő számával együtt, egyre több nyugaton élő zsidó döntött az elvándorlás vagy az Izraelbe való hazatelepülés mellett. Például a 2015-ös, párizsi Bataclan klub elleni, 130 halottal végződött merénylet után – amelyet az Iszlám Állam vállalt magára és amelyet a klub zsidó tulajdonosa miatt támadtak meg – csak abban az évben 8000 franciaországi zsidó tért vissza Izraelbe az i24News.tv szerint.

Tavaly pedig már két évtizedes rekord dőlt meg: 70 ezer ember tért vissza Izraelbe – írta Neokohn.hu. Közel egyharmaduk 19 és 35 év közötti fiatal, döntő többségük pedig Oroszországból és Ukrajnából alijázott, amelyben valószínűleg az ukrajnai háború is nagy szerepet játszhatott.
Az idén újabb történelmi fordulat okozhatja a zsidók hazavándorlását. Ez pedig az izraeli-palesztin konfliktus amelynek következtében világszerte felerősödtek az Izrael ellenes tüntetések. A Hamász október 7-i támadása, majd a napjainkban is tartó gázai háború Angliában is kiélezte a helyzetet a palesztin párti, Izrael-ellenes táborban. Mivel a gázai övezetben lakók 90 százaléka muzulmán, a véget nem érő tüntetések egyre nagyobb lelki terhet rónak a Nagy-Britanniában élő zsidókra. A hetente felvonulók népirtó énekeket és dzsihádra való felhívásokat skandálnak, Hamász-fejpántokat viselnek.

Ezért a Londonban és környékén élő zsidók is tüntetéseket kezdtek el szervezni az antiszemitizmus ellen. Ennek csúcspontja vasárnap volt, ahol 60 ezren tüntettek az Antiszemitizmus Elleni Kampányiroda szervezésében. (Ez egy igen tekintélyes szám, mert jelenleg körülbelül 300 ezer zsidó él Nagy-Britanniában.)

A kampányiroda már korábban, november közepén felkeresett 3700 magát zsidónak valló személyt és a felmérésük eredményeit most tették közzé az LBCNews csatornán. „Az antiszemitizmus elleni tiltakozás azért fontos a brit zsidók számára, hogy lássák az „igazi Nagy-Bitanniát, amely elutasítja a gyűlöletet” – mondta Binjomin Gilbert szóvivő. Hozzátette: meg kell előznünk azt, hogy London „no-go zónává váljon a zsidók számára.”

(Az adatok ismeretében ez nem is túlzás. 2021-ben, csak Londonban, 1,3 millió volt a muszlimok száma, amely akkor már a lakosságnak 15 százalékét tette ki – a szerk.)

Az antiszemitizmus 1300 százalékkal megnőtt – tette hozzá Gilbert a csatornán sugárzott interjúban – majd így folytatta: tízből, több mint hat zsidó ezt már személyesen tapasztalta, vagy közeli hozzátartozói, barátai mesélték el neki, ezért félnek és aggódnak. A felmérésük szerint – a zsidók közel 70 százaléka már nem mer „felismerhetőként” megjelenni az utcán és a megkérdezettek fele fontolgatja, hogy elhagyja az Egyesült Királyságot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre