Idegőrlő meccsen hozta a kötelezőt a Fradi Szerbiában

Sokáig úgy tűnt, hogy pontokat hullajt a Ferencváros a Cukaricki ellen, de a hosszabbítás utolsó percében jött Pesic és egy káprázatos lövéssel végül a magyar bajnok 2-1-re diadalmaskodott.

A zöld-fehérek számára az év egyik legfontosabb mérkőzése volt a Cukaricki elleni, ugyanis kötelező volt a győzelem, hiszen a szerbeket eddig mindenkinek sikerült legyőznie, pontvesztéssel pedig komoly hátrányba kerülhetett volna az FTC.

A Cukaricki már az odavágón is a Ferencvárosra ijesztett egy picit, amikor a 26. percben megszerezték a vezetést a Groupama Arénában. Sztankovics együttese szerencsére gyorsan fel tudott állni a padlóról, és még az első félidőben sikerült fordítaniuk, majd a második játékrészben még Pesic is betalált, így 3-1 lett a vége.

Akkor viszont komoly nyerőszériában volt a Fradi, ami most nem nagyon mondható el róluk, a bajnokságban ugyanis az elmúlt három fordulóban a megszerezhető 9 pontból mindössze egyet sikerült begyűjteniük.

A Kecskemét elleni 2-1-es vereséggel kezdődött a Ferencváros lejtmenete, majd ezután jött a Fehérvár elleni fájó hazai bukta, és hiába vezetett a Puskás Akadémia ellen is a magyar rekordbajnok, végül az a meccs 1-1-es döntetlennel zárult.

A zöld-fehérek szerencséjére nem volt élete formájában a Cukaricki sem, Igor Matic vezetése alatt még nem sikerült két mérkőzést egymás után megnyerniük, aminek köszönhetően a bajnokságban is csak a hetedik helyen állnak, és már több mint 20 pont a lemaradásuk a Partizan Belgrádhoz képest.

Hiába indult azonban komoly ferencvárosi lehetőséggel a mostani összecsapás, a vezetést megint a szerbek szerezték meg, Adzic nagyszerű mozdulattal emelte át Dibusz felett a labdát.

Az FTC védői finoman szólva sem voltak a helyzet magaslatán az első félidőben, így Sztankovics hármas cserére szánta el magát a szünetben, majd a fordulás után sérülés miatt Traorét is le kellett cserélni. A magyar csapat mindent megtett, hogy ledolgozza a hátrányát, de az nagyon nehezen akart összejönni, hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet, a befejezésekbe folyamatosan hiba csúszott.

A 83. percben aztán megtört a jég, a Puskás Akadémia ellen is eredményes Zachariassen egyenlített. A hátralevő időben mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, és amikor már úgy tűnt, nem fog történni semmi, akkor egy hosszú felívelést követően Pesic tartotta meg a labdát, majd a tizenhatosról szerzett szépségdíjas találatot.

Góljával a csapata nagyon fontos három pontot gyűjtött be, és mivel a másik találkozón a Fiorentina hazai pályán 2-1-re legyőzte a Genket, így az utolsó fordulóban a továbbjutáshoz egy döntetlen is elég a Fradinak az olaszok ellen.

A címlapképen Aleksandar Pesic, a Ferencvárosi játékosának gólöröme a labdarúgó a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki – Ferencvárosi TC mérkőzésen a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án. Cukaricki-Ferencvárosi TC 1-2. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre