Semjén Zsolt: Meg kell védeni keresztény civilizációnkat

Meg kell védeni Magyarország keresztény civilizációját az Európára zúduló iszlám inváziótól, hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a nemzeti konzultáció keddi, siófoki állomásán – olvasható a kdnp.hu-n

Semjén Zsolt kiemelte: a keresztény civilizációt úgy védhetjük meg, ha kitöltjük a nemzeti konzultációt, ezzel felhatalmazást adva a kormánynak, hogy Brüsszelben is meg tudja védeni a keresztény kultúránkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat – húzta alá.

Szavai szerint „három kérdésben is harcban állunk Brüsszellel”.

Szó sem lehet kötelező betelepítési kvótáról

Az első, hogy nem engedjük be az illegális migrációt Magyarországra, szó sem lehet kötelező betelepítési kvótáról – jelentette ki Semjén Zsolt.

Egy új Ukrajna-stratégiára van szükség

A másik kulcsfontosságú téma Ukrajna. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke emlékeztetett: a nyugati terv az volt, hogy Ukrajna megnyeri a háborút nyugati segítséggel, azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrán ellentámadás kudarc, a szankcióktól az orosz gazdaság nem roppant meg, és Putyin elnök sem rendült meg hatalmában. Ezzel ellentétben Európa belerokkant a szankciókba – fogalmazott. Ebből az következik, hogy egy új Ukrajna-stratégiára van szükség – szögezte le.

Mint mondta, irreális, hogy most Ukrajnát felvegyük az Unióba.

Semjén Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy

válaszolni kell arra a kérdésre, hol van Ukrajna határa? Van egy nemzetközi jogilag elismert határa, ám jelentős területeit az orosz hadsereg ellenőrzi. Lakossága többsége elhagyta Ukrajnát, és állam létét is az EU segélyei tartják fent.

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: ha Ukrajna uniós országgá válna, akkor egy háborúban álló országot vennénk fel az unióba, és könnyen háborús konfliktusban találnánk magunkat. Ráadásul attól kezdve az agrártámogatások, a kohéziós pénzek Ukrajnába mennének – jegyezte meg.

Kijelentette: nem reális Ukrajna felvétele az Európai Unióba, hanem egy speciális státuszt kell ajánlani az országnak, mint például Törökország esetében.

A gyerekek szexuális felvilágosítása a szülőkre tartozik, nem pedig LMBTQ lobbi-csoportokra

Semjén Zsolt a gyermekvédelmi törvény kapcsán elmondta, a gyerekek szexuális felvilágosítása a szülőkre tartozik, nem pedig LMBTQ lobbi-csoportokra.

A Witzmann Mihály országgyűlési képviselő által megrendezésre kerülő siófoki Polgári Fórum vendége ezúttal Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke volt. Az esemény egyben a nemzeti konzultáció somogyi állomása is volt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre