Bálozó francia fiatalokra rontottak késekkel, egyiküket meggyilkolták a támadó migránsok

Egész Franciaországot megrázta, hogy Crépolban (Drôme megye) egy francia falunapon migránsok szabályos lincselést tartottak, egy 16 éves kamaszfiút meggyilkoltak, 17 fiatalt pedig összevissza vágtak – írta meg az Origo.hu. A támadók fehéreket akartak ölni!

A bálozó sértettek közül hárman életveszélyesen megsérültek, illetve többségük kórházba került. Amíg a francia országos médiumok pusztán tömegverekedésnek titulálták a durva támadást, a hivatalos közlemények szerint pedig ismeretlen a kiváltó okai a szombati éjjeli esetnek, addig a Le Dauphine Libéré című regionális lap azt írta meg, hogy migránsok vették célkeresztbe a francia falunapot.

Azt írták, hogy a gyilkosság és a verekedés valójában egy fehérek elleni merénylet volt.

Az Actu.fr internetes portál értesülései szerint a faluházban 300-400 ember táncolt, szórakozott, amikor hajnali  2 óra magasságában idegenek érkeztek, France Bleu Drôme Ardèche szerint mintegy tízen. Azután rátámadtak a falusi mulatság önfeledt társaságára.

Az említett regionális napilap által megszólaltatott szemtanúk vallottak arról, hogy merényletet szenvedtek el. Egyikük ezt nyilatkozta:

„Éppen haveri körben szórakoztunk, nagyon jól mulattunk. A buli vége felé ismeretlenek léptek be a terembe, de már behallatszott, hogy odakint gyülekeznek a többiek, valami történhetett. Kimentem megnézni én is, hogy mi a helyzet, és ekkor valaki vállon és hátba szúrt. Thomas barátomat is megszúrták. Megijedtem és bemenekültem a terembe. Egy másik haveromat is hátba szúrták, neki a veséjét is eltalálták” – mondta, majd azzal folytatta, hogy:

„Próbáltam elszorítani a vérzést. Horror volt! Nekem teljesen egyértelmű, hogy ez itt egy merénylet volt. A támadók azt kiabálták, hogy azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket.”

Egy mellette álló szemtanú mindezt megerősítette.

„Ez nem egy szokásos báli csetepaté volt, ahol el-elcsattan néhány kisebb-nagyobb pofon. Nem is igazi az a bál, ahol nem történik ilyen, ez általános. Most egyáltalán nem ez történt. Egyszer csak 15-20, teljesen ismeretlen ember állított be a faluházba, látszott rajtuk, hogy gyilkolni akarnak. Egy merényletet éltünk át”

– mondta, egy vele lévő lány pedig így folytatta:

„Amikor ez történt, én a parkolóban voltam, közel a biztonsági őrhöz. Szerettem volna bemenni, de nem engedett, és azt mondta, hogy vége van a bálnak. Tumultusra lettem figyelmes, majd azt láttam, hogy az őrt is leszúrták, a keze vérben tocsogott, még a cipőm is véres lett. Az őr azt kiabálta, hogy »kés van náluk, szúrnak, meneküljetek«! Végül két szülővel bementem a terembe, ahol addigra már eluralkodott a pánik. Verekedés, minden csupa vér volt. Szörnyű volt ezt látni 16 évesen…”

Egy másik fiatal lány azt mondta zokogva, hogy:

„elfogadhatatlan, hogy szórakozni megyünk egy bálba, aztán egy baráttal kevesebb jön ki élve”.

Az Fdesouche.com X-fiókján azóta közzétették a gyilkos támadók egy barátjának videóját, amelyben arról beszél, hogy nem szomorú a történtek miatt, szót ejt a kongói etnikai tisztogatásról is hivatkozik, amit a fehérek követtek el, majd a palesztinokat is védelmébe veszi. Cinikusan magyarázza, hogy szereti Franciaországot, ahol segélyen élhet, ingyen van a fogorvos, de, mint mondja, nem szereti a rasszista franciákat.

Címlapkép: A grenoble-i kutatóegység csendőrsége által vezetett nyomozás folytatódik annak érdekében, hogy azonosítsák a szörnyű támadás elkövetőit. Fotó: Le DL/Stéphane Marc

Iratkozzon fel hírlevelünkre