LMBTQ+ részecskegyorsító? – Szivárványos zászlót tűzött ki a CERN

A CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) a részecskefizikai kutatások európai szervezete, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma kihelyezte a “haladást” szimbolizáló szivárvány zászlót, amellyel szolidaritást szeretnének mutatni a világ tudományos LMBTQ+ közösségével.

Tájékoztatásuk szerint a zászlót azért emelték fel, hogy

a CERN jelezze elkötelezettségét az LMBTQ+ közösség felé, amellyel egyben elismerését szeretné kifejezni az LMBTQ+ embereknek a CERN-ben és világszerte tett munkájukért a tudományos fejlődés érdekében.

Elmondásuk szerint a CERN törekszik arra, hogy barátságos hely legyen azok számára, akik az élet minden területéről érkeznek, így nem szeretnék azt sem, hogy valaki azért hagyja ott a munkahelyét, mert fél felfedni az eredeti identitását.

Úgy gondolják, hogy a tudományos kutatásnak természeténél fogva sokféle perspektívára van szüksége a hatékony együttműködéshez és a haladáshoz, így a tudomány számára veszteség, ha valaki azért távozik ebből a környezetből, mert ellenséges környezetben érzik magukat vagy diszkrimináció áldozatává válnak.

A CERN sokszínűségi és befogadási programjának vezetője úgy fogalmazott: „kinyújtjuk a kezünket azoknak a kollégáknak, akik eltitkolják LMBTQ+ identitásukat, mert félnek a megtorlástól, a kirekesztéstől vagy az előléptetés megfosztásától. A tudomány mindenkié, és mindenki ide tartozik – egyformán.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CERN (@cern) által megosztott bejegyzés

Forrás: home.web.cern.ch

A címlapkép forrása: Instagram/CERN képernyőfotó

Iratkozzon fel hírlevelünkre