Los Angeles szociális munkásainak szexuális irányultságról kell kérdezniük a tíz évesnél fiatalabb gyerekeket

A Los Angeles megyei szociális munkásoknak állítólag tíz évesnél fiatalabb gyerekeket kell megkérdezniük szexuális irányultságukról és nemi identitásukról. 

A megyei Gyermek- és Családügyi Osztály szóvivője megerősítette a szabályzatot, amely előírja, hogy a szociális munkások szexuális irányultságról, nemi identitásról és megnyilvánulásról beszéljenek anélkül, hogy betartanák a meghatározott korhatárt. 

A The Christian Postnak adott nyilatkozatában az intézmény úgy nyilatkozott, hogy a gyakorlat az LMBTQ+ fiatalok általános mentális egészségének és jólétének elősegítésére szolgál.

Az intézmény irányelve kimondja, hogy nincs megfelelő vagy rossz életkor arra, hogy egy gyermeket (vagy nem kiskorú eltartottat) kérdezzenek meg szexuális irányultságáról, nemi identitásáról és megnyilvánulásáról. Ugyanez azt is kimondja, hogy a gyermek „szexuális irányultsága bizalmas, és nem fedhető fel semmilyen bírósági jelentésben, kivéve, ha a gyermek engedélyt adott az információ megosztására”.

„A szülő kívánságától függetlenül a gyermeknek joga van eldönteni, hogy felfedi-e szexuális irányultságát vagy sem” – áll a dokumentumban.

A kritikusok szerint a szociális munkásoknak a gyermekek védelmében kellene fellépniük és amikor egy kiskorú kikerül egy bántalmazó családból, nem segít neki, ha egyből a szexuális irányultságáról és nemi identitásáról kérdezik.

Forrás: notthebee.com

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre