Bese Gergő atya: November 1-jén a példaképekre emlékezünk

November 1-jén, Mindenszentek ünnepét tartjuk világszerte. Sikeresen túlestünk október 31-e estéjén, a Halloween őrületen, és ma ténylegesen a normális ünneplésé a főszerep. Ünneplés, mert a megdicsőűlt lelkekre emlékezünk, a szentekre.

De kik ők? Akik a kegyelem állapotában vannak, és Istennel tetsző életét élnek, vagyis igyekeznek jó emberek lenni. Ennyi a recept ahhoz, hogy szentekké váljunk.

Nem tudunk emberi bőrünkből kibújni, bűnösök vagyunk, tudunk hibákat elkövetni, de törekednünk kell arra, hogy napról napra jobb emberré váljunk! Ebben állít élénk az Egyház példaképeket.

Olyan korábbi korokban vagy éppen a 21.szazadban élt kortársakat, akik bebizonyítják, hogy lehet az abnormális, binális, transznemű és ki tudja még milyen beteg társadalmakban, Istennek tetsző életét élni.

November 1-jén ezekre a példaképekre emlékezünk. Néven nevezett vagy ismeretlen szentekre,akik között ott lehetnek saját rokonaink, őseink, barátaink. Minden korban vannak olyanok, akik különös módon képesek megszólítani az emberiséget, és életükkel a szentté válásra biztassák a környezetükben elnöket. Gondoljunk csak Szent István királyra, akinek hite és bátor cselekedetei megmentették a pogányság tengerében evickélő magyarságot.

De Szent Ferenc is kiemelkedő karizmával és elszántsággal megáldott lelki ember volt. Munkálkodása által született újjá az Egyház. Sokáig lehetne folytatni a sort, de bizonyára minden kedves olvasónak meg van a szívéhez közel álló szent, égi pártfogó. Imádkozzunk, kérjük égi közbenjárásukat és vegyünk példát róluk, mert ránk is várnak a szentek társaságában.

A címlappkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre