Palesztinával szimpatizáló posztjával óriási felháborodást keltett a Bayern München marokkói védője

Noussair Mazraoui a Koránból idézett a saját Instagram-oldalán, amiért rengetegen betámadták és még a saját klubja is szankcionálta ezt a lépését.

„Ne gondoljátok, hogy Allah nem törődik azzal, amit azok tesznek, akik igazságtalanságot követnek el. Csak visszatartja őket addig a napig, amikor a szemük megdermed a rémülettől”

– ezt a szöveget írta ki a közösségi oldalára a marokkói válogatott védője.

Azóta a poszt már nem elérhető, valószínűleg annyi támadást kapott a 25 éves labdarúgó, hogy külső hatásra ezt a bejegyzést el kellett távolítania. A Bildnek viszont adott egy interjút, ahol megpróbálta elmagyarázni, hogy miért is osztotta meg a gondolatait.

„Először s szeretném elmondani, nagyon kiábrándító, hogy magyarázkodnom kell amiatt, amit képviselek. Olyan helyzet van odakint, ahol ártatlan emberek ezreit gyilkolják meg. Az én álláspontom az, hogy a békéért és az igazságosságért fogok dolgozni ezen a világon. Ez azt jelenti, hogy mindig ellenezni fogok mindenféle terrorizmust, gyűlöletet és erőszakot. És ez az, ami mellett mindig ki fogok állni.”

Az iszlám vallást követő védő nem értette az emberek reakcióját, és hogy miért társítják őt gyűlölködő csoportokkal:

A mai nap nem arról szól, hogy én mit gondolok vagy ti mi gondoltok, ártatlan embereket ölnek meg nap mint nap ebben a szörnyű konfliktusban. Mindannyiunknak fel kell szólalnia ellene. Ez egyszerűen embertelen.”

A Bayern München játékosa szeretett volna tehát mindenkitől bocsánatot kérni, nem állt szándékában senkit sem tudatosan, sem tudat alatt megsérteni vagy megbántani. Azóta megérkezett a klub reakciója is, akiknek egyértelmű volt a háborúval kapcsolatos álláspontja.

„Minden alkalmazott és minden játékos tudja, hogy a Bayern München milyen értékeket képvisel. Ezt nyilvánosan és egyértelműen kifejtettük az Izraelt ért terrortámadás után. Nagyon aggódunk az izraeli barátainkért és teljes mértékben kiállunk mellettük. Bízunk abban, hogy minden ember a Közel-Keleten békésen együtt tud majd élni” – áll a bajorok nyilatkozatában.

A marokkói védő azóta visszatért Afrikából Münchenbe, valószínűleg már a beszélgetés is megtörtént a csapattal, Fabrizio Romano értesülései szerint Mazraoui nem vett rész a német bajnok első edzésén.

Forrás: Sportal.hu

A címlapképen Goncalo Ramos (b) és Noussair Mazraoui látható a lisszaboni Luz stadionban 2022. február 23-án. Fotó: MTI/EPA-LUSA/Jose Sena Goulao

Iratkozzon fel hírlevelünkre