Ima- és böjtnap a békéért: Ferenc pápa a gázai humanitárius katasztrófa elkerülését kéri

Október 27-ére, péntekre a Szentatya ima- és böjtnapot hirdetett a békéért, amely hátterében a szentföldi konfliktus és egyéb háborús események állnak, amelyek félelemmel és aggodalommal töltik el a pápát – írja a Vatican News

A szerdai audenciája végén a következő szavakkal fordult a hívekhez a Palesztina és Izrael közötti konfliktus miatt: „Egyre több az áldozat és elkeserítő a helyzet Gázában. Kérem, hogy tegyenek meg minden lehetőt azért, hogy elkerüljük a humanitárius katasztrófát”. 

Aggódik a konfliktus kiszélesedésének lehetősége miatt, miközben számos egyéb háború is zajlik a világban. 

„Hallgassanak el a fegyverek, hallják meg a szegények, az emberek, a gyermekek békekiáltását. A háború nem old meg semmilyen problémát, csak halált és pusztítást okoz. Növeli a gyűlöletet, megsokszorozza a bosszút. A háború eltörli a jövőt” – jelentette ki a pápa. 

A Szentatya a hívők felé fordult, akiktől imát és teljes odaadást kért, mert ebben a konfliktusban csak egy oldalra lehet állni, a béke oldalára. Ezért hirdetett imanapot jövő péntekre, amit a Szent Péter-téren tartanak este hat órától. A felhívás más keresztény felekezetek és más vallások követőinek is szól, valamint mindazoknak, akik a szívükön viselik a béke ügyét. 

Emlékeztetett arra is, miközben a lengyel zarándokokhoz fordult, hogy Szent II. János Pál pápa megválasztásának 45. évfordulóját hétfőn ünnepeltük. 

„Az ő pápasága idején nagy erővel hangzott fel a hívás: tárjuk szélesre a kapukat Krisztus előtt. Ez gyümölcsöket hozott a személyes megtérésekben és a társadalmi változásokban egyaránt sok országban, ahol addig nem voltak nyitottak Krisztusra” – mondta. 

A címlapkép forrása: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti

Iratkozzon fel hírlevelünkre