Késeléses gyilkosság történt egy francia iskolában, a támadó Allah Akbart kiáltott – VIDEÓ

Késsel támadt péntek délelőtt egy férfi az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában; egy tanár meghalt és további két ember súlyosan megsérült – közölték rendőrségi források.

A támadót a rendőrség előállította – jelezte a X-en Gérald Darmanin belügyminiszter.

A France Info hírrádió rendőrségi forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a támadó az iskola egyik volt tanulója, s szerepel a titkosszolgálatoknak a közbiztonságra veszélyes emberek nyilvántartásában. A rádió azt is közölte, hogy a támadó testvérét is előállították.

A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a gyanúsított a támadáskor azt kiállította, hogy Allahu Akhbar.  A támadásról készült és a francia televíziókban bemutatott felvételeken látható, hogy többen is megpróbálták feltartóztatni a késelőt. Egyikük, a gimnáziumban tanító egyik filozófiatanár, a France2 köztelevízióban elmondta: a késsel hadonászó férfi megkérdezte, hogy milyen tanár, és hogy tanít-e történelmet. Benyomása szerint a merénylő kifejezetten történelemtanárokat akart ölni.

A nemzetgyűlés bejelentette, hogy az áldozatokkal való szolidaritás jegyében felfüggeszti a munkáját. Emmanuel Macron államfő és Gabriel Attal oktatási miniszter délután a helyszínre látogat.

A címlapkép csak illusztráció! A fotón rendőrök a párizsi Bataclan koncertterem közelében, miután merénylők az épületben mintegy száz embert ejtettek túszul a késõ este kezdődött párizsi fegyveres támadások során 2015. november 13-án. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Iratkozzon fel hírlevelünkre