Alapjogokért Központ: A magyarok nemet mondanak a betelepítési kvótára

A magyarok továbbra is nemet mondanak a kötelező betelepítési kvótára – közölte az Alapjogokért Központ, hozzátéve, Brüsszel 2016-os kényszerbetelepítési koncepciója működésképtelen és a tagállamok támogatását sem élvezi.

A központ emlékeztetett arra, hogy a kötelező betelepítési kvótákról szóló, hét évvel ezelőtti országos referendum korábban nem látott egységet teremtett a politikailag aktív szavazóknál: az érvényes szavazatot leadó magyarok 98,36 százaléka elutasította az Európába áramló illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztását. Vagyis többen (3 362 224-an) szavaztak a kvóták ellen, mint ahányan 2003-ban Magyarország EU-csatlakozását támogatták (3 056 027-en) – állapították meg.

Hozzátették, bár a baloldali pártok a befogadást támogatták, a magyarok egyértelmű üzenetet fogalmaztak meg, így a kormányzat határzárat emelt az illegális bevándorlás megfékezéséért, majd jogi lépéseket is tett a magyar nemzeti érdek hatékony képviseletéért.

A közlemény szerint Európa közvéleménye is ébredni látszik. Ezt mutatják a Századvég Európa-projekt elnevezésű kutatásának adatai is, amelyek szerint a közösség állampolgárainak négyötöde egyértelműen aggasztónak tartja az illegális bevándorlók beáramlását. Ráadásul az unió minden régiójára igaz, hogy a lakosság többségének véleménye szerint Európának meg kell őriznie keresztény kultúráját, hagyományait – írták.

A Nézőpont Intézet kutatását idézve rámutattak, a magyarok 77 százaléka továbbra is ellenzi, hogy az Európai Unió bevándorlókat küldjön Magyarország területére. Kitértek arra is, hogy hamarosan Lengyelországban is a magyarhoz hasonló népszavazást tartanak, és Franciaországban is felmerült a referendum kezdeményezésének lehetősége. A hatalmon lévő migránspárti erők azonban nem hallották meg az európai emberek szavát, és továbbra is a kvótákkal történő, kötelező elosztást erőltetik – jelezték.

A migrációs adatokat ismertetve a központ beszámolt arról is, hogy 2022-ben mintegy 330 ezer illegális határátlépést észleltek az Európai Unió külső határain. Ez a legmagasabb adat 2016 óta, és 64 százalékos növekedést mutat a 2021-es évhez képest. Idén újabb drasztikus emelkedés várható – tudatták, hozzátéve: a meghiúsított illegális határátlépési kísérletek száma 2023-ban Magyarországon elérte a 130 ezret.

A tömeges, illegális bevándorlás nem csupán európai probléma, a teljes nyugati civilizációt mérgezi

– hangsúlyozták, megjegyezve: a radikálisan balra tolódott amerikai Biden-adminisztráció látszólag szándékosan gerjeszti az újkori népvándorlást világszerte. Közölték, az Alapjogokért Központ összefogott az America First Policy Institute elemzőivel (AFPI) egy olyan szakpolitikai tanulmány elkészítéséért, amelynek célja a tömeges bevándorlás okainak feltárása, a migráció támogatóinak leleplezése, az általuk használt eszközök bemutatása, a lehetséges megoldások és a tágabb politikai-ideológiai-kulturális háttér ismertetése.

Ezzel kapcsolatban jelezték, hogy az AFPI-t Donald Trump kormányának volt tagjai hozták létre, azzal a nem titkolt céllal, hogy előkészítsék a jogi, intellektuális és szakpolitikai táptalajt Trump elnök visszatéréséhez. A közleményben emlékeztetettek Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlson médiaszemélyiségnek adott interjújára is, amelyben a magyar kormányfő elmondta, hogy Donald Trump az, akire biztosan számíthatunk az ukrajnai béketeremtés kérdésében.

A címlapképen a magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzár Röszke közelében 2023. július 18-án.  MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre