Elindult a 2023/2024-es tanév a Morus Vezetőképző Akadémiánál

A Morus Vezetőképző Akadémia (MVA) szeptember 14-én tartotta évnyitó rendezvényét, amelyre a négy magyarországi helyszín – Budapest, Debrecen, Győr és Szeged – tagjai érkeztek a Barabás Villába. Az MVA célja, hogy támogassa azokat a fiatalokat, akik elkötelezettek a közösségi szolgálat és a keresztény hit mellett, és szeretnék fejleszteni vezetői képességeiket. Az akadémia képzései különleges vezetői tréning lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára.

Az elmúlt évek során a Morus közösség egyre erősebbé és összetartóbbá vált, így az új tanév kezdete is egy örömteli találkozás volt. Az évnyitón sok új arcot is láthattunk, akik érdeklődve és lelkesen vettek részt a programokon. A keresztény értékek, a fiatalos lendület és a tehetség együtt olyan barátságos légkört teremtettek, amelyben az újonnan csatlakozók is könnyen beilleszkedtek.

A Barabás Villa gyönyörű termében Fumagalli Carlo atya áldotta meg a jelenlévőket, majd Antalfyné Juhász Anikó projektmenedzser asszony köszöntötte őket. Kiemelt vendégeink voltak dr. Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és Kovács Péter, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója, akik inspiráló beszédeket tartottak a hallgatóságnak. A vacsora előtt Berkesi Alex művész úr lenyűgöző basszusgitár-játékával varázsolta el a résztvevőket. Meglepetésprogramként Ősz Anna Zsófia debreceni Morus központ vezetője, valamint párja Balaska Roland látványos néptánccal örvendeztették meg a közönséget. Az évnyitót és a vacsorát egy közös buli követte a Katakombában.

„Benned égnie kell annak, amit lángra akarsz lobbantani másokban!” – volt az évnyitó jelmondata Szent Ágoston hitvallása alapján. Ez az ég felé lobogó lelkület, az elkötelezett tenni akarás vágya testesíti meg leginkább azt, ami az Akadémia hallgatóit közösséggé kovácsolja. Az akadémia programjairól képzéseiről bővebb információval szolgálnak a Facebook és az Instagram oldalak Az aktuális képzésekről és közösségi eseményekről a Morus honlapon lehet tájékozódni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre