Gyurcsány jegybankelnökének fia szundikált a Parlamentben

Az Országgyűlés őszi ülésszaka ugyan még csak most kezdődött, de a telexes Simor Dánielnek már véget is ért.

A hétfői ülésnapon ugyanis a legtöbbek felháborodására fotón örökítették meg, ahogyan a telexes újságíró cipőjét levetve helyezi magát kényelembe és szenderül álomra a Parlament épületében, méghozzá a Főrendiházi társalgóban. Nem csoda, hogy a Telexen hiteles tájékoztatást soha nem lehet kapni az ülésekről, hiszen ha ébren vannak nagy ritkán akkor is csak a baloldali képviselők felszólalásának idejére.

A Szent Korona mellett található társalgóban, egykor még díszmagyar viseletben vitatták meg a képviselők Magyarország ügyeit, most pedig zokniban, alkalminak egyáltalán nem mondható öltözetben fetrengenek liberális újságírók. Rossz látni, hogy mennyire nem tisztelik sem az intézményt, sem magát az épületet és annak történelmi jelentőségét.

Az Országgyűlés épülete a magyar nemzet felbecsülhetetlen kincse, büszkesége, nem csak a koronázási ékszerek, hanem a mindenkori törvényhozás otthona is. Ebben az épületben testesül meg a független, szuverén Magyarország múltja, jelene és jövője egyaránt. Így annak tekintélyét csorbító semmilyen magatartás nem fogadható el.

A legszomorúbb, hogy Simor Dánielnek nem lehetne idegen környezet a Parlament, hiszen annak a Simor Andrásnak a fia, aki egykor a Gyurcsány-kormány jegybankelnöke volt.

Az ilyen kirívó szabálysértés nem maradhat következmények nélkül, az Országgyűlés Hivatala szinte rögtön döntött is az ügyben. A döntés értelmében a telexes Simor Dániel belépési jogosultságát méltatlan viselkedése miatt, az őszi ülésszak végéig felfüggesztették. Így talán lesz ideje magát kialudni otthon, etikett órákat venni, és édesapjával elbeszélgetni, hogy a Magyar Országgyűlésbe senki nem fetrengeni jár. Ha pedig nem tud felnőni ehhez a feladathoz, akkor kívül tágasabb és dőljön le a Kossuth tér valamelyik padjára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre