3 durva kijelentéssel állt bele Tucker Carlson a Joe Biden vezette Egyesült Államokba

Tucker Carlson most kivételesen ő maga adott interjút a Weltwoche nevű svájci lapnak. A FOX News korábbi műsorvezetője jelenleg az X-en (korábban Twitter) oszt meg interjúkat politikusokkal milliós nézettségeket elérve, köztük Donald Trump korábbi republikánus elnökkel, vagy éppen Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. A következő interjúalany Vlagyimir Putyin lett volna, azonban az amerikai kormány nem támogatta az orosz elnökkel való beszélgetést. Tucker Carlson ennek kapcsán több hibát is kiemelt az amerikai vezetés kapcsán.

Tucker Carlson az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban kérdezte volna az orosz elnököt, azonban a műsorvezető szerint ebben megakadályozták, mégpedig azért, mert szerinte a vezetés nem akarja, hogy túl sokat tudjanak meg az emberek a nukleáris konfliktusról.

Mégis ők mondják meg nekem, hogy milyen jó hazafinak lenni? Ez egy vicc.

Putyin szavait tilos bemutatni. Hogy miért? Azt nem tudom, nem szavaztunk erről, de befizetem az adót és betartom a törvényeket. Amerikai állampolgár vagyok. Sokkal hűségesebb amerikai vagyok, mint mondjuk Joe Biden vagy Kamala Harris, aki nem is ebben az országban nőtt fel

– utalt arra a volt műsorvezető, hogy az amerikai alelnök Kanadában nőtt fel.

Mégis ők mondják meg nekem, hogy milyen jó hazafinak lenni? Ez egy vicc 

– nyomatékosított. 

Demensnek nevezte Joe Bident

A műsorvezető röviden beszélt Hunter Biden, az amerikai elnök fiának kétes ügyeiről, és „demensnek” nevezte Joe Bident, hozzátéve, nem ő vezeti az Egyesült Államokat. Majd hozzátette, hogy mindezzel vigyázni kell, mert az elmúlt hónapokban a demokrata adminisztráció több tucat politikai ellenfelét tartóztatták le. Majd kritikával illette azt is, hogy a Biden-adminisztráció az igazságszolgáltatási rendszert arra használja, hogy bebörtönözze Donald Trumpot.

Hitelesség hiánya 

Tucker Carlson sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az amerikai médiában mára jobban félnek attól, hogy beperlik, megalázzák és kirúgják őket, mintsem attól, hogy pontosak legyenek.

A hitelesség miatt nem aggódnak, de amiatt igen, hogy valami nem divatosat, vagy tilos dolgot mondanak. Vagyis, ami miatt igazán aggódnak, az az igazság kimondása

– fejtette ki. Tucker Carlson úgy véli, hogy mivel az emberek a rendelkezésükre álló információk alapján szavaznak, azt irányítva a szavazatukat is irányíthatja az aktuális hatalom – demokrácia ide, vagy oda. Szerinte az Egyesült Államokban a hírek kontrollja már megtörtént.

A címlapképen Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője, közéleti kommentátor előadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt), a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre