46 évesen megkeresztelkedett a brazil Fenomén!

Ronaldo Luis Nazário de Lima, vagy egyszerűen Ronaldo számára mindig is fontos volt a keresztény hit, de most egy fontos lépésre szánta el magát.

A kétszeres világbajnok labdarúgó mindig is vallásosnak tartotta magát, ezt pedig korábbi megnyilvánulásaival is bizonyította, 2022-ben például klubja, a Real Valladolid feljutása után megfogadta, hogy a feleségével a stadiontól elzarándokol Santiago de Compostelába, Szent Jakab apostol sírjához. A brazil „Fenomén” pedig be is tartotta a szavát, és teljesítette az El Caminót.

Most viszont újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az élete, 46 éves korában keresztvíz alá hajtotta a fejét. A hírt a saját közösségi oldalán is megosztotta, ahol kiemelte:

A szentség által igazán újjászülettem Isten gyermekeként, egy új, tudatosabb és mélyebb módon.

A Barcelona, a Real Madrid, az Inter és az AC Milan színeiben is játszó játékos megújult elkötelezettséggel szeretne a jóság útján járni, téve mindezt a saját szabad akaratából, hittel Jézus szeretetében, a támogató szeretetben. A brazil csatárlegenda keresztelőjét a São Pauló-i Szent József-templomban tartották, ahova elkísérte őt a két keresztszülője, Amilcar és Malu is.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre