Az egész világot bejárta a koronavírusos betegekkel dolgozó magyar mentős keresztelkedési fotója

A korábbi triatlonbajnok, aki koronavírusos betegekkel foglalkozik, szombaton keresztelkedett külön engedéllyel Budapesten.

Vanek Ákos triatlonbajnok, november óta az Országos Mentőszolgálat munkatársa. Most a koronavírusos esetekhez vonul ki speciális egységként. Ákos szombaton vette fel a keresztség szentségét a Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánián. Fotója, mely a szertartásról készült, bejárta az egész világot: Amerikától Afrikán át Indiáig számos országban jelentek meg róla cikkek.

Vanek Ákos 2014-ben nyerte meg a Triatlon Világbajnokságot, s most, 22 évnyi verseny után akasztotta szegre futócipőjét, mert „hívást” érzett a mentőzésre. Sokan nem értették, miért adja fel sikeres sportkarrierjét, de ő úgy véli, Isten meg fogja mutatni, miért jelölte ki számára ezt a feladatot – beszél a váltásról a róla készült riportfilmben.

Ákos múlt novemberben csatlakozott a Mentőszolgálathoz, s most éjt nappallá téve dolgozik: koronavírus-teszteket végez állig beöltözve. Keresztelőjét eredetileg is húsvétra tervezték, de a templomok zárlata miatt külön engedélyt kellett kérni a szertartás elvégzésére. A keresztség szentségét a Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánián szolgáltatták ki a számára néhány ferences pap jelenlétében. A szertartásról készült fotója s élettörténete egyszerre bejárta az egész világot: Amerikától Afrikán át Indiáig számos országban jelentek meg róla cikkek.

„Egy protestáns pap barátom vállalta az esti műszakot helyettem a mentőkocsiban, hogy részt tudjak venni a keresztelőmön” – mesélte az eseményről a korábbi bajnok, aki szerint a sportolásban is nagyon fontos a hit a nehéz, sokszor fáradtságos út végigjárásához. Mint mondja, a sportolásnak vannak olyan hozadékai, amit az élet más területén is kamatoztatni tud, a mentőzésnél például kifejezetten fontos, hogy úgy tudják szolgálni a hivatásukat, ahogy minden egyes beteg, sérült megérdemli.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!