A franciák többségének elege van a bevándorlásból

Egy új felmérés szerint a franciák 72 százaléka úgy véli, hogy a kormány túl sok segítséget nyújt a migránsoknak, és ugyanennyien gondolják úgy, hogy biztonsági problémákat jelentenek – számolt be a REMIX News francia hírforrások alapján.

A Toluna francia fogyasztóvédelmi és közvélemény-kutató cég felmérése szerint a franciák 61 százaléka úgy gondolja, hogy a bevándorlók kulturális fenyegetést jelentenek, 56 százalékuk szerint pedig veszélyt jelentenek a szociális hálóra – írja a Fdesouche francia hírportál.

 

A kutatásból az is kiderül, hogy a franciáknak csak 14 százaléka helyesli a migránsok feltétel nélküli befogadását, míg 24 százalékuk elutasítja a migránsok befogadásának minden formáját.

A franciák 72 százaléka úgy véli, hogy a kormány túl sok segítséget nyújt a migránsoknak, és ugyanennyien gondolják úgy, hogy bevándorlás biztonsági problémákat okoz.

A címlapképen rohamrendőrök állnak őrizetbe vett illegális bevándorlók előtt a litvániai Rudninkai gyakorlótéren létesített sátortáborban Vilniustól délre 2021. augusztus 2-án.  Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins

Iratkozzon fel hírlevelünkre