Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t szombaton.

Közölte: nagykövetségünk folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő vagy utazás céljából az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, megadva nekik minden lehetséges segítséget és információt.

Valamennyien jól vannak, már biztonságos helyen tartózkodnak

– fogalmazott Paczolay Máté. Hozzátette: az elkövetkező időszakban továbbra is szoros kapcsolatban maradnak a marokkói külügyminisztériummal és a mentésben résztvevő hatóságokkal.

Az amerikai földtani intézet adatai alapján a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Marokkót péntek este, helyi idő szerint 23 órakor. A rengés epicentruma az Atlasz-hegységben volt, Marrákestől 71 kilométerre délnyugatra volt 18,5 kilométeres mélységben. A földmozgást erős utórengések követték, a marokkói televízió szerint a halálos áldozatok száma elérte a 632-t, és 329-en megsérültek, 51 személy állapota válságos.

 

Óriási erejű földrengés rázta meg Marokkót, több százan meghaltak – VIDEÓ

Iratkozzon fel hírlevelünkre