Óriási erejű földrengés rázta meg Marokkót, több százan meghaltak – VIDEÓ

Az amerikai földtani intézet adatai alapján a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Marokkót péntek este, helyi idő szerint 23 órakor. A rengés epicentruma az Atlasz-hegységben volt, Marrákestől 71 kilométerre délnyugatra volt 18,5 kilométeres mélységben. A földmozgást erős utórengések követték, a marokkói televízió szerint a halálos áldozatok száma elérte a 632-t, és 329-en megsérültek, 51 személy állapota válságos.

A marokkói média szerint ez a legerősebb földrengés, amely eddig a királyságot sújtotta. A hatóságok minden szükséges erőforrást mozgósítottak a beavatkozáshoz és az érintett területek megsegítéséhez – tette hozzá a belügyminisztériumi közlemény. A közösségi oldalakon keringő képek és szemtanúk beszámolói szerint a földrengés több városban is jelentős károkat okozott.

Marrákes mellett a fővárosban, Rabatban, Casablancában, valamint Agadirban is érezték a rengést, ami pánikot keltett a lakosság körében. A közösségi oldalakon közzétett képek szerint sokan az utcára menekültek ezekben a városokban, attól tartva, hogy házaik összedőlnek.

(MTI)

A címlapkép illusztráció

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre