Telefonon vezetett le szülést egy mentésirányító

Nem mindennapi telefonhívásban részesült Kovács Lili, az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója. A hajnali órákban egy kismama telefonált, akinek már megkezdődtek a fájásai. A 41. héten a baba már nem akart tovább várni, még a mentősök kiérkezése előtt megszületett, miközben a mentőszolgálat munkatársa adta az instrukciókat az anyukának.

Szeptember ötödikén hajnalban érkezett a telefon a Szolnoki Irányítócsoporthoz, a fájásk kezdetekor a kismama még gyorsan le akart fürdeni mielőtt elindult volna a kórházba, viszont az események felgyorsultak. Miután a család telefonált egy mentőkocsiért, Kovács Lili azonnal több egységet riasztott a helyszínre, de közben az előkészületekre instruálta a bejelentőt.

A fiatal mentésirányító első alkalommal vezetett le szülést telefonon keresztül, de pontos utasításai, megnyugtató hangja és biztató szavai segítségével az édesanya mindössze néhány perc alatt világra segítette harmadik gyermekét, aki rögtön fel is sírt

– olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében. A mentőegységek a kiérkezésük után ellátták az édesanyát és a kislányt is, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

A címlapképen új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én.  MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre