A szerzetesrendek életét bemutató műsor indult a Duna TV-n

sekrestyést

A szerzetesi élet és hivatás rejtélyeinek felfedezésére hívja a nézőket a Duna új vallási műsora szeptember 3-tól. A Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon című sorozat kéthetente látható a Duna műsorán.

A Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon kéthetente mutatja be a szerzetesi létet és a szent hivatás évszázados alakulását. Az alkotás a katolikus hagyományokban gyökerezve közelít a témához, bemutatva mintegy hetven különböző szerzetesrend mindennapjait és rendházait.

A műsor célja, hogy a napi rutinon és a vallási gyakorlatokon túl átadja a szerzetesi életben rejlő belső értéket, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a szerzetesi hivatás nem csupán egy elszigetelt életforma, hanem egy egyéni elköteleződést, az emberi tapasztalatok, értékek sokféleségét és a közösség erejét ötvöző út.

A Duna új vallási tartalma egyedülálló módon mutatja be a szerzetesi élet nem mindennapi világát, valamint azt, hogy hogyan nyitja meg a szerzetesi hivatás a szíveket Isten és az emberek szeretetére.

Az első vasárnapi adás a Szent Mauríciusz Monostor és a Jézus Kistestvérei Női Szerzetes Közösség mindennapjaiba engedett betekintést. Az izgalmas és megható út során a nézők olyan életbe kapcsolódhatnak be, amelyben a csend és elmélkedés találkozik az emberi kapcsolatok mélységével.

A műsor választ ad aktuális kérdésekre, a többi mellett, hogy mi motiválja a fiatalokat a mai napig, hogy szerzetessé váljanak, vagy milyen kihívásokkal néznek szembe nap mint nap, és hogyan találják meg az erőt az összetartó közösségből és a hitből.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre