Pápai áldás és szentmise a bazilikából húsvétvasárnap a Dunán

A szokásoknak megfelelően a közmédia nézői idén is élő adásban láthatják Ferenc pápa húsvéti üzenetét és Urbi et Orbi áldását a vatikánvárosi Szent Péter-bazilika erkélyéről. A pápai áldás előtt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentmiséjét közvetítik a budapesti Szent István-bazilikából - közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Ferenc pápa pontifikátusának nyolcadik húsvétján, rendhagyó módon, az üres Szent Péter térre néző erkélyről ad áldást Rómára és a világra, amit a Duna televízió élőben közvetít. A katolikus egyházfő beszéde 12 órakor kezdődik.

Ezt megelőzően 11 órától a nézők a budapesti Szent István-bazilikából római katolikus szentmisét láthatnak, amelyet Erdő Péter mutat be.

A közmédia fontosnak tartja, hogy minél többekhez eljussanak Ferenc pápa szavai, ezért az élő közvetítésen túl a Duna World húsvéthétfőn 8 óra 33 perctől megismétli az egyházfő üzenetét és áldását.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Ferenc pápa a hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádsága közben a vatikáni lakosztályának a koronavírus-járvány miatt üres római Szent Péter térre néző ablakában 2020. március 29-én. MTI/AP/Andrew Medichini

Iratkozzon fel hírlevelünkre