Fantasztikus előadókkal adhatunk hálát Istennek az idei Adullám-Ars Sacra Fesztiválon!

2023. szeptember 16-án újra megrendezik az Adullám Kávézó kulturális és evangelizációs napját az Ars Sacra Fesztivál részeként. A közönség idén is magas színvonalú és műfajilag sokszínű zenei produkciókkal találkozhat Vác főterén.

A keresztény kultúra régi és új kincseit felvonultató országos rendezvénysorozat váci eseményének fellépői: Friderika, a FourISFive, az AlisAdam PianoDuo és az Eucharist együttes a Trüffel Quartet vonósnégyes közreműködésével.

A programokra a belépés mindenki számára szabadon látogatható és ingyenes. A kulturális hét befejezéseként a váci Adullám Kávézóban hallgathatja meg a közönség Tihanyi Dániel koncertjét szeptember 23-án.

„Megtisztelő kiváltság Istenhez tartozni, aki egyszerre erő és minden szépség forrása. Az idei programunk középpontjában a hálaadás áll. Mindig van okunk hálát adni annak az Istennek, aki soha nem felejtkezik meg rólunk. Ezért hívunk mi is minden hálás szívű embert Vác főterére” – nyilatkozta az Adullám Kávézó Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódó programjáról Koczur Mária. A főszervező hozzátette: „Isten elcsendesít, de képes megragadni, megeleveníteni és magával sodorni. Ezt jelenítik meg majd az előadók a színpadon, és a résztvevők közös, szeretetteljes együttléte.”

A szeptember 16-i fesztivál 14:00 órakor megnyitóval kezdődik, amelyet a keresztény könnyűzene stílusában előadó Eucharist együttes és a Trüffel Quartet koncertje követ. A vonósnégyes és a Gável testvérek zenekarának közös produkcióját a közelmúltban a Mátyás-templomban hallgathatta meg a közönség.

15:30 órától az AlisAdam PianoDuo ad koncertet. Baráz Ádám és Baráz Alisa négykezes zongorakoncertjén a szakralitás témájában csendülnek fel klasszikus dallamok, melódiák szólóban és négykezes formációban.

16:30 órakor a FourISFive zenekar lép a színpadra. A családi, dicsőítő csapat sok és széles körben ismert dicsőítő ének szerzője, számtalan dicsőítő alkalom résztvevője. Repertoáruk alapvetően gospel jellegű saját szerzemények, feldolgozások, dicsőítő dalok. A FOURisFive 2018-ban a Szikra Díj különdíjasaként került be a hazai könnyűzenei élet vérkeringésébe. Szintén ebben az évben Fóris Rita saját szerzeményével Szikra Díjat nyert. Rita az „A DAL 2022” műsorában is versenyzett, ahol az Akusztik Online versenyt a közönség szavazataival megnyerte.

A délutáni programot Friderika fergeteges és szívet érintő koncertje koronázza meg.

Friderika 1994-ben, az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot a „Kinek mondjam el vétkeimet” című dallal. Az Euróvíziótól a Gospel-ig című koncertjei során a fesztiváldal mellett számos más sláger is hallható lesz Friderikától, a legújabb szerzeményekkel színesítve az estét.

Az Adullám Kávézó programjaira a belépés díjtalan. Az előadások helyszíne Vác gyönyörű főtere, eső esetén a Madách Imre Művelődési Ház.

Czinke Máté 

Iratkozzon fel hírlevelünkre