Szijjártó Péter: Magyarország segítséget nyújt a nicaraguai keresztény közösségnek

Segítséget nyújt Magyarország a nicaraguai keresztény közösség tagjainak, akiket atrocitások érnek a dél-amerikai országban – tudatta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Richard Gallagher püspökkel, a vatikáni külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter azt írta: az elmúlt hónapokban többször érkeztek aggasztó hírek Nicaraguából a katolikus közösséget érő atrocitásokról.

Pár napja a jezsuiták tevékenységét ellehetetlenítő kormányzati döntések születtek, a legnagyobb katolikus felsőoktatási intézményt pedig bezáratták – tette hozzá.

Úgy folytatta, hogy csütörtök reggel telefonon egyeztetett Richard Gallagher püspökkel, a vatikáni külügyminiszterrel a riasztó fejleményekkel” kapcsolatban.

Biztosítottam Gallagher atyát, hogy a világ bármely pontján bajba kerülő keresztények számíthatnak Magyarországra, így készen állunk arra, hogy ösztöndíjakat biztosítsunk a bezárt egyetem hallgatóinak Magyarországon, egyúttal egyeztetünk a jezsuitákkal a nehéz helyzetbe kerülő szerzeteseknek nyújtandó támogatásról” – fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter jelezte, hogy az ENSZ hamarosan sorra kerülő New York-i közgyűlésére találkozót kezdeményez a nicaraguai kollégájával, hogy a katolikus közösséggel szembeni állami fellépés megszüntetésére kérje.

(MTI)

A címlapkép forrása: Facebook/Szijjártó Péter 

Iratkozzon fel hírlevelünkre