Igazi zöldpolitikus csak a virágait siratja, a keresztet nem

Többször találkozhattunk már Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán olyan fényképes tartalmakkal, amelyek Budapest közterületein elültetett virágok megrongálásáról, letaposásáról szólnak

Hasonló fájdalommal emlékezik meg minden olyan fa kivágásával kapcsolatban is, amelyek eltávolítását nem ő maga rendelte el, továbbá megnyugtató üzenetekkel látja el a közösségi média követőit, miszerint a Sziget Fesztivál alatt is kiemelt figyelemmel fordultak a helyszín természeti értékeinek megóvására.

Forrás: Karácsony Gergely/Facebook képernyőfotó

Sajnálattal vettem azonban észre, hogy a főváros erdősítési programja közepette a főpolgármester elfelejtett megbotránkozni a Margit hídon található koronákról letört kereszteken.

Elvártam volna, hogy legalább akkora megvetéssel írjon a hídon vandálkodókról, mint azokról az érzéketlenekről, akik eltiporták a virágait, de még egy fél mondat erejéig sem emlékezett meg az esetről.

Persze mi a kereszt annak, aki szerint szenteltvíztartóba vizelni belefér, ellenben egy szivárványos zászló rongálása vagy elkobzása esetén minden bizonnyal nagyobb palávert csapott volna a főpolgármester, kiindulva abból az esetből, amikor 2019-ben Zugló polgármesteri hivatalra kitűzött LMBTQ zászló ellopásakor Karácsony Gergely kapásból feljelentést tett az ügyben.

A címlapképen Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a 28. Budapest Pride-on 2023. július 15-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre