LMBTQ nézetek miatt tagadták meg egy katolikus házaspár örökbefogadását

Egy hithű katolikus házaspár beszámolója szerint eltiltották őket az állami nevelőszülői rendszerben való részvételtől a nemi hovatartozással és a szexualitással kapcsolatos vallási meggyőződésük miatt.

Egy massachusettsi házaspár elmondása alapján az állam egyetlen okot sorolt fel a nevelőszülői kérelmek elutasítására, mégpedig azt, hogy „nem erősítik meg azt a gyermeket, aki LMBTQIA-ként azonosítja magát”. Véleményük szerint erre azért következtettek, mert a házaspár ragaszkodik a nemre, szexualitásra és házasságra vonatkozó katolikus tanításokhoz.

„Úgy gondoljuk, hogy azért utasítottak el bennünket, mert nagyon határozottak voltunk abban, hogy gyakorló katolikusok vagyunk, nagyon hagyományos katolikusok vagyunk és szilárdan kitartunk az egyház hagyományos házassággal és szexualitással kapcsolatos meggyőződése mellett. Ez elég világos volt az érvelésükben” – mondta a feleség.

A férj beszámolója szerint olyan információt kapott, hogy

a gyermeknevelést azért nem engedélyezik számukra, mert „nem követték az állam LMBTQ+ politikáját”.

A férfi ezzel szemben azt mondta, hogy tájékoztatta az intézményt arról, ha van egy gyermeke, aki az LMBTQ+ közösség tagjaként szeretné azonosítani magát, akkor mindentől függetlenül szeretni fogja azt a gyermeket, vallási meggyőződésétől függetlenül.

„Katolikus hitünk egyik dolga, hogy úgy szeretjük egymást, ahogyan Isten szeretett minket” — tette hozzá a férj, majd hozzátette, minden embert szeret és a bűnt, nem pedig a bűnöst gyűlöli.

A pár beperelte az állam Gyermek- és Családügyi Minisztériumát amiért vallási okok miatt tiltották el őket a nevelőszülőségtől.

Forrás: foxnews.com

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre