Szentkirályi Alexandra: Augusztustól 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat – VIDEÓ

Augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kedden a Facebookon megosztott videójában.

A kormány közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta: az immár másfél éve tartó háború és a brüsszeli szankciók miatt megemelkedett inflációt sikerült csökkenő pályára állítani. Az egyik ilyen inflációt csökkentő intézkedés volt a másfél éve bevezetett élelmiszerárstop, amely – a szóvivő szerint – már betöltötte a küldetését, ezért július végével ki lehet vezetni. Hozzátette: júniustól – a családok és a nyugdíjasok védelme érdekében – az élelmiszerüzleteknek kötelező minimum 10 százalékos árakciókat írt elő a kormány. Ezek az élelmiszerár-akciók rendben és eredményesen zajlanak, az árleszállítások jelentős terhet vesznek le a családokról és hozzájárulnak az infláció további csökkentéséhez.

Szentkirályi Alexandra új intézkedésnek nevezte, hogy az árakciókban a kedvezmény mértéke még nagyobb lesz: augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat. A kormány arról is döntött, hogy a kiskereskedelmi üzletek a korábbi nyolc árstopos termékfajta közül két termékfajta esetében valamennyi terméket kötelesek heti rendszerességgel, legalább 15 százalékkal alacsonyabb áron kínálni úgy, hogy a 15 százalékos kedvezményt a beszerzési árhoz képest kell biztosítani – jelezte a kormányszóvivő. Az intézkedés így amellett, hogy alacsonyabb árat biztosít az alapvető élelmiszerekre, jelentősen kibővíti az eddigi 20 termékből álló akciós árú termékkosarat – fűzte hozzá.

A kormány tehát továbbra is védi a családokat, a nyugdíjasokat a háború és a szankciók okozta megemelkedett élelmiszeráraktól és folytatja az inflációcsökkentő intézkedéseket

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra a videóban.

Forrás és fotó: Magyarország Kormánya/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre