A magyarok elutasítják a baloldalt

A magyarok 63%-a szerint nem elfogadható, ha hazai pártok, vagy politikusok kampányait közvetlenül, vagy közvetve külföldről finanszírozzák – ez derült ki az Alapjogokért Központ legfrissebb kutatásából.

A felmérést annak apropóján készítették, hogy nemrég napvilágot látott: Karácsony Gergely 99 Mozgalmához 506 millió forint érkezett – a főpolgármester állítása szerint – mikroadományokból, forintban euróban és fontban. Karácsony Gergely azzal kapcsolatos állítását, amely szerint ezt az összeget kisemberektől kalapozták össze, már saját korábbi szövetségesei sem hiszik el, a baloldali pártok többsége ugyanis magyarázatot vár tőle, hogy honnan van a pénz? A kérdés pedig azután különösen indokolt, hogy mozgalmának egyik korábbi tagja, Pusztai Erzsébet egy műsorban azt mondta, hogy

a devizában érkezett összegek nyilvánvalóan külföldi támogatóktól kell, hogy származzanak.

Pusztai Erzsébet egy másik mondata is súlyos kérdéseket vet fel. A volt politikus arra is utalt, hogy a 99 Mozgalom egyértelműen Karácsony Gergely és a közös indulás támogatására jött létre. Ugyanakkor ha ez így van, vajon miért lehetséges, hogy jóval Karácsony visszalépése sőt, még az országgyűlési választás után is jelentős befizetések történtek a mozgalom számlájára? Az utolsó pénzmozgás ugyanis 2022. szeptember 15-én történt, amikor is Perjés Gábor több, mint 50 millió forintnyi készpénzt fizetett be. Nagyon úgy fest, hogy

ahogyan egyre többet tudunk ebben az ügyben, nem a válaszok, hanem a kérdések szaporodnak. Karácsony Gergely pedig tisztázás helyett hallgat.

Nem csoda, hogy már a magyaroknak is elegük van ebből és az egész külföldi kampányfinanszírozási ügyből. Éppen ezért lehetséges, hogy az Alapjogokért Központ felméréséből az derül ki, hogy a magyarok 63%-a elutasítja a külföldi kampányfinanszírozást sőt, még a baloldali szavazók 35%-a is. Nemrég a Nézőpont Intézet is hasonló arányokat mért, ami azt jelenti, hogy – a baloldali pártokkal ellentétben –

a magyarok immunrendszere igenis működik. Ők is érzik azt, amiről Orbán Viktor, miniszterelnök beszélt pénteken a Kossuth rádióban: hogy ez az ügy szuverenitáskérdés.

Mert ha valaki külföldről kapja a pénzt, akkor az ottani elvárásokat teljesíti és nem a magyar emberek érdekei szerint cselekszik. Láthattuk ezt a migráció és a genderlobbi kérdésében is. Hiába nyilvánította ki a magyarok többsége, hogy elutasítja az illegális bevándorlást és a gyermekek szexuális érzékenyítését, a baloldal mindkét ügyben a nyugati érdekek mellé állt a magyarok helyett. Akkor még csak találgattuk, hogy ez miért lehet, azóta egyre biztosabbak lehetünk benne. Innentől kezdve pedig már érthető az is, hogy miért háborúpárti a magyar baloldal.

Ami ebben a helyzetben is bizakodásra ad okot, hogy – ahogyan a felmérések is mutatják – a magyar társadalom immunrendszere igenis működik. A magyarok átlátnak a szitán és nem kérnek a baloldalból és a mögötte álló külföldi erőkből. Ezt mutatják egyébként a támogatottsági adatok is, amelyek szerint inkább elutasítottságról lehet beszélni ezekkel a pártokkal kapcsolatban, mintsem támogatásról. Nem árt ugyanakkor résen lennünk, mert ezeknek az erőknek továbbra is céljuk a nemzeti kormány megdöntése. És ezentúl is a lehető legváltozatosabb eszközöket vetik majd be, hogy ezt elérjék.

Iratkozzon fel hírlevelünkre