Lehengerlő játékkal Eb-elődöntős a női U19-es kézilabda-válogatott

A magyar lányok 41-23-ra győzték le Dániát a középdöntő utolsó mérkőzésén, így továbbra is veretlenül menetelnek a hőn áhított Eb-győzelem felé.

A magyar csapat kiválóan kezdte ezt a korosztályos Eb-t is, rögtön az első mérkőzésen egy komoly ellenfél jött szembe Franciaország személyében, és úgy tűnt egy ideig, hogy a franciák nyerik az összecsapást, de meg tudtuk fordítani az állást és végül 30-29-re mi diadalmaskodtunk. Az első nehézségek után magasabb fokozatba kapcsoltak a lányok, a csoportkör második találkozóján már könnyed 32-26-os győzelmet arattunk Szerbia ellen, majd a zárófordulóban Norvégia sem jelentett túl nagy akadályt, az északiakat nyolc góllal vertük meg.

Csoportgyőztesként két ponttal a zsebünkben vághattunk neki a főcsoportos küzdelmeknek, és természetesen ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Az első ellenfelünk Montenegró volt, akik Dánia mögött a második helyen végeztek a D jelű négyesben, de csak rosszabb gólkülönbségük miatt maradtak le az elsőségről, ugyanis meccset egyet sem veszítettek, a dánok ellen egy 29-29-es döntetlenre voltak képesek. A mieink azonban már túl nagy falatnak bizonyultak a számukra, bár az összecsapás során végig lőtávolban tudtak maradni, sőt, a mérkőzés egy-egy szakaszában még fölénk is kerekedtek, de a végére teljesen kifogytak az üzemanyagból, és végül 28-25-re megnyertük a találkozót.

Forrás: Magyar kézilabda-válogatott/Facebook

Forrás: Magyar kézilabda-válogatott/Facebook

A középdöntő utolsó fordulója is jól indult magyar szempontból, a lányok komoly erődemonstrációt tartottak már az első félidőben is, aminek köszönhetően tízgólos előnnyel mehettünk el a pihenőre. A fordulás után sem vett vissza a tempóból a junior válogatott, a nagy előny ellenére védekezésben sem lanyhult a figyelem, a támadójátékunk pedig végig flottul működött, így végül 18 találattal győztük le a dánokat. A legjobb négy között a házigazda Románia lesz majd az ellenfelünk.

A magyar U19-es válogatott ezzel már 19 mérkőzés óta veretlen a korosztályos Európa-bajnokságokon, hiszen az elmúlt két alkalommal 2019-ben és 2021-ben is úgy nyertük meg a kontinensviadalt, hogy egyetlen meccset sem veszítettünk el. Szenzációs lenne, ha ez a bravúr sorozatban harmadszor is sikerülne.

A címlapkép forrása: Magyar kézilabda-válogatott/Facebook

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre