Bakondi György: Migránsgettót hozna létre Magyarországon a kötelező kvóta

A kötelező migránskvótáról szóló intézkedés elfogadása esetén egy 20-30 ezer embert befogadó migránsgettót kellene létrehozni Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. Ráadásul ez nyitott tábor volna, vagyis a migránsok ki-be járkálhatnának, veszélyeztetve a magyar emberek biztonságát, bevándorló országgá téve Magyarországot – közölte Bakondi György.

Ez a döntés oly mértékben ellentétes a magyar emberek akaratával és a magyar alaptörvénnyel, hogy a kormány nem fogadhatja el ezeket az elképzeléseket – tette hozzá. Elmondta: feltűnő gyorsasággal és újult erővel folytatódik a kötelező betelepítési kvóták erőltetése. A jogszabály elfogadása esetén legalizálni kellene akár az ismeretlen személyazonosságú, embercsempészek által az unióba juttatott migránsok érkezését is.

Vagyis lehetővé kellene tenni számukra, hogy legális útvonalon jussanak Európába, majd ezt követően elosztanák őket a tagállamok között. Továbbá pénzzel sem lenne kiváltható a kvóta – sorolta. Ez a veszélyes és furcsa álláspont értelmetlenné tenné a migránsok távoltartására tett eddigi intézkedéseket, ezért a magyar kormány politikai és jogi eszközökkel mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kerüljön sor a migránskvóta bevezetésére – mondta Bakondi György.

(MTI)

A címlapképen Illegális bevándorlók sátrai a Magyarország és Szerbia közötti horgosi határátkelõhely közelében 2022. október 20-án. 
MTI/AP/Darko Vojinovic

Iratkozzon fel hírlevelünkre