A Billboard listától a Katakombáig – azapeet zárja az első Katakomba Music koncertsorozatot

2023. június 16-án hivatalosan elindult a Katakomba-Pengető Színpad nyári koncertsorozata.

A Katakomba-Pengető Színpad egyedülálló lehetőséget nyújt az ország keresztény könnyűzenészeinek, hogy megmutassák magukat, alkotásaikat, Istenfélelmüket egy színpadi előadás keretein belül, nem máshol, mint az ország szívében, Budapesten.

A koncertsorozat első fellépője, a Szikra-díjas, többszörös A DAL-döntős Andelic Jonatán volt, majd őt követte a szintén Szikra-díjas és A DAL műsort többszörösen megjárt The Sign zenekar, végül a nemzetközi zenei elismerésekkel elhalmozott Finucci Bros Quartett is letette a névjegyét a Katakombában.

Az alábbiakban megtekinthetőek az eseményen készült fotók:

A The Sign zenekar a Katakombában. (Facebook/Katakomba MUSIC)

A Finucci Bros Quartet a Katakombában. (Facebook/Katakomba MUSIC)

Andelic Jonathan – Jota a Katakombában. (Facebook/Katakomba MUSIC)

Nemsokára újra élettel telik meg a Katakomba-Pengető Színpad!

Nem érdemes lemaradni, hiszen június 29-én a keresztény könnyűzenei berkekben már-már megkerülhetetlennek számító Ferencz Péter Peet hozza el a szólóprojektjét a Katakomba-Pengető Színpadára. Ennek apropójából az eddigi fellépőkhöz hasonlóan Peet-el is készítettünk egy rövid riportot.

Ferencz Péter ‘Peet’ zenei producer, énekes, hegedűs, a Godlymusic Productions zenei stúdió és a többszörös Billboard listás Peet Project zenekar alapítója. A Helyes_Beat modern dicsőítő zenei formáció oszlopos tagja, zenei rendezője. A Vasovski Live és Vasovski Symphonic produkciók hegedűse, co-producere. Jelenleg ‘azapeet’ néven szólóelőadóként publikálja szerzeményeit, amelyekhez videóklipeket is készít és tesz közzé a saját YouTube felületén.

Mi az, ami mostanában a leginkább foglalkoztat, leköti az idődet és a leginkább motivál?

Zseniális a kérdés, mert a felsoroltak között „és” szerepel, ezért azt gondolnám, hogy ezek összekapcsolódnak, vagy legalább össze kéne kapcsolódniuk, ezért egyetlen hangzatos dologgal kéne válaszolnom. De én inkább csak külön-külön tudok rá válaszolni. Persze ez nem feltétlen jó így, de most ezt dobta a gép. (nevet) Szóval ami leginkább foglalkoztat, hogy megtaláljam az időablakokat, amiket a szeretteimmel tölthetek. Az időmet a rengeteg szolgálat, fellépés, és az annál is több stúdiómunka köti le. A legfőbb motivációm a következő kitűzött pihenésig, elvonulásig eljutni egy sikeres, lezárt projektekkel kikövezett utat hagyva magam mögött. 

Én magam is tapasztalom, hogy zenei producerként többnyire mások igényei, elképzelései után kell menni. Ha jól értem az ‘azapeet’ saját művésznév alatt végre lehetőséged van olyan zenét, szöveget írni, amilyet te szeretnél. Ez áll a szólóprojekt elindítása mögött?

Ez tökéletesen így van. Elég ideig építettem, vezettem zenekart ahhoz, hogy legyen egy ilyen “szólóbb” projekt is az életemben. Azért írom így, mert messze nem vagyok magányos harcos ezen a platformon sem, itt is keresem a lehetőséget az együttműködésekre. Például nem vagyok valami nagy szövegíró, így ezen a területen biztos, hogy mindig hívok segítséget, illetve a zenei dolgokba is igyekszem bevonni a külső füleket, fejeket, szíveket, nem beszélve arról, hogy itt is zenekarral mozdulok, ha fellépésről van szó.

A Peet Project-el többször megjártátok Amerikát, többször is Billboard listára kerültetek és óriási sikereket értetek el. Mit vársz az ‘azapeet’ formációtól a közel- és távoljövőben?

Nem vagyok a nagy kitűzött célok embere, soha nem voltak nagy vízióim sem, ezért szabad tudok lenni az elvárásoktól is. Próbálom azt vizsgálni, hogy milyen mederben mi folyik épp az életemben. Az ‘azapeet’ egy olyan folyó, aminek a medre most létjogosult, igyekszem megtenni a magamét, hogy folyjon is benne a flow, és jól érzem magam ettől. Hogy aztán ez a folyó meddig szélesedik ki és/vagy meddig jut el, az leginkább nem rajtam múlik.

El lehet árulni milyen zenei projektek készülnek most nálad a színfalak mögött?

Pár napja készültünk el az idei Dics-Suli lemezzel, ami immár negyedik éve egy óriási, rengeteg embert mozgató zenei projekt. Rögtön ezt követően egy kitűnő pop-funky zenekar landolt nálam a stúdióban EP-készítésre, a Pink & The Panthers. Érdemes rájuk hallgatni! Közben egy amerikai smooth jazz rádiónak fejezem be a teljes vokális szignálpark cseréjét, ami szintén egy óriási, közel 20 nemzetközi előadót foglalkoztató projekt, és már idén március óta tart.

Mit gondolsz a keresztény könnyűzene helyzetéről Magyarországon? Hol látod ebben a saját szerepedet?

Úgy látom, hogy az elmúlt pár évben nagyon megindult mennyiségileg és minőségileg is ez a piaci szegmens. És boldog vagyok, hogy azt mondhatom, hogy „piaci szegmens”, mert korábban ez a kifejezés erős lett volna, de mára létjogosult lett. A szerepemet leginkább a stúdióban látom. Minél több produkciónak igyekszem segíteni a megszólalását zenei producerként. Amúgy is ezt tartom a legszélesebb és leggazdagabb „medremnek”.

Mikor várható tőled új dal, videóklip?

Idén ősztől több újdonság is várható azapeettől.

Zeneileg milyen terveid vannak a következő néhány évre nézve?

Ahogy a célok, víziók embere sem, a nagy tervezés, tervezgetés embere sem vagyok. A feleségemet jól ki is idegelem ezzel. (nagyon nevet) Viccet félretéve amúgy is úgy érzem, hogy Isten egy picit át szeretné formálni az életem „rendszerét”, egyre erősebb ez a meggyőződésem, és állok is elébe, hogy hova visz, mit fog kezdeni velem, velünk. Amit biztosan tudok, hogy szeptembertől elindul a Debreceni Egyetem Könnyűzenei BA képzése, ahol zenei producer tanár leszek. Ez biztosan át fogja alakítani a mindennapjainkat.

A képen azapeet látható.

Te leszel a negyedik fellépője az idén nyáron induló Katakomba keresztény könnyűzenei koncertsorozatnak. Június 29-én lépsz színpadra. Milyen érzések vannak benned ezzel kapcsolatban?

Túl vagyunk a próbán a csapattal, ahonnan nagyon boldogan jöttem el, úgyhogy biztosan szuper bulira lehet számítani. Bár régi zenész bölcsesség, hogy jó próba egyenlő rossz buli, rossz próba egyenlő jó buli. De én ezt most megtagadom. Már csak azért is, mert a koncert mellett Péter Napot is ünneplünk, és az már rossz semmiképpen nem lehet. Egyébként örülök neki, hogy lett egy olyan könnyűzenei klub Budapest belvárosában, ahol helyet kapnak a keresztény produkciók. Remélem, hogy nagyon sikeres lesz. A magunk részéről igyekszünk mindent megtenni ezért.

Mit üzennél azoknak, akik érdeklődnek a koncert iránt?

Erre a kérdésre válaszul a mellettem/mögöttem játszó, végtelenül tehetséges, és csinos kis csapatot szeretném bemutatni: Hegedűs-Tóth Sára ‘Bazsa’ – ének/vokál, Végh Máté – elektromos gitár, Gudics Martin – basszusgitár, Gudics Marci – dob. Várunk mindenkit szeretettel!

Czinke Máté

A címlapkép forrása: Facebook/Azapeet

Iratkozzon fel hírlevelünkre