Wintermantel Zsolt: Ne nézze hülyének az embereket, mondja el az igazat Karácsony Gergely a 99 Mozgalmának támogatásáról

Mondja el az igazat Karácsony Gergely az általa alapított 99 Mozgalom félmilliárdos támogatásáról, és ne nézze hülyének az embereket – szólította fel a főpolgármestert Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerdán a Fővárosi Közgyűlésben.

Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalásában arra kérte Karácsony Gergelyt, ne nézze hülyének a budapestieket, a magyar választókat és a közgyűlés tagjait, hiszen biztos benne, hogy a főpolgármester sem hiszi el amit mond, miszerint félmilliárd forint mikroadományokból gyűlt össze. A mikroadomány sztorit élő ember nem veszi be – mondta a kormánypárti politikus.

Wintermantel Zsolt hangsúlyozta: Karácsony Gergelynek illene őszintén válaszolnia. Nem lenne egyszerűbb tisztességesen bevallani, hogy Soros György és a magyarországi belpolitikába külföldről beavatkozni kívánó erők pénzét használták a választások során – vetette fel a frakcióvezető.

A politikus azt mondta Karácsony Gergelynek, ha nincsen takargatnivaló, akkor javasolja egy vizsgálóbizottság felállítását, amely tisztházhatja a magyarázatát.

Wintermantel Zsolt kifejtette, érti, hogy válaszolni kellett a titkosítás feloldása után kiderült súlyos állításokra, hogy hogyan került 500 millió forint a 99 Mozgalomhoz, de tudják, hogy a Facebook-posztját nem Karácsony Gergely írta, hanem Gál J. Zoltánon keresztül Gyurcsány Ferenc diktálta.

Szerinte első olvasatra Karácsony Gergely sem akarta ezt ebben a formában megjelentetni, de a kényszer nagy úr, Gyurcsány Ferenc meg még nagyobb úr, és ki akarna még egy nyilvános lecseszést”, így jött ezzel a szánalmas történettel”. A mozgalomnak soha nem is volt irodája, és azt állítják, hogy több mint 500 millió forintnyi készpénzt zárt adománygyűjtő ládákban szedték össze – tette hozzá Wintermantel Zsolt.

Felvetette azt is, mennyire életszerű, hogy mikroadományozók a támogatás 80 százalékát külföldi valutában adják.

Wintermantel Zsolt szerint megannyi a megválaszolatlan kérdés van az ügyben, köztük az: Karácsony Gergely mivel magyarázza azt, hogy az előválasztásra szánt támogatások közül az utolsó három, 130 milliós támogatás a választások után érkezett meg; valamint Karácsony Gergelynek mennyi szerepe volt abban, hogy a visszalépését követően több mint 600 millió forint értékében kapott megrendelést a 99 Mozgalomtól a Dataadat Kft.

Az ellenzéki pártok külföldi finanszírozása ellen demonstrált a Fidelitas a budapesti közgyűlés üléstermében

(MTI)

A címlapképen Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője napirend előtt szólal fel a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre