Komoly érdeklődés van az amerikai konzervatív körök részéről a magyar családpolitika iránt

Komoly érdeklődés van az amerikai konzervatív körök részéről Magyarország iránt, különösen ami a családpolitikát illeti – jelentette ki Washingtonban az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója.

Ernyei Magor kétnapos tárgyalássorozatáról azt mondta, hogy számos kutatóintézet vezetőjével találkozott, ami része a magyar tudásközpont-hálózatok által néhány éve kezdett külföldi kapcsolatépítésnek.

Az Alapjogokért Központ kommunikációs csatornákat épít ki olyan nagy amerikai intézmények felé, mint a Heritage Foundation és az America First Policy Institute, emellett kapcsolatokat alakít ki az amerikai törvényhozás, a Kongresszus irányába is – mondta.

Ernyei Magor hangsúlyozta, hogy a magyar családpolitika eredményei mellett a magyar migrációs politika kelti fel az amerikai konzervatívok érdeklődését, és ennek részeként az America First Policy Institute-tal közös kutatáson dolgoznak: összehasonlítják a magyar és az amerikai bevándorláspolitikát.

Hozzátette: amerikai tárgyalópartnerei „együttérzését” váltotta ki tájékoztatása arról, ami az Európai Unióban a migránsok kvóta szerinti kötelező befogadásáról szóló szabályozás körül zajlik.

„Értetlenül állnak azelőtt, hogy az Európai Unió intézményei szuverén nemzetekre olyan politikát próbálnak rákényszeríteni, hogy fogadjanak be illegális migránsokat” – mondta.

(MTI)

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre