Mi Hazánk: Magyartalanítják és elnégeresítik a magyar focit, például Kubatov a Fradit

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója megosztott a közösségi oldalán egy képet, miszerint a parlamenti válogatottal játszott a Puskás Arénában, a Mi Hazánk Sportkabinete is megjelent, akik „magyartalanítással” és „elnégeresítéssel” kezdtek vádaskodni. 

„Akkor jó lenne, ha a nemzeti bajnokságainkat nem globalizálnák korlátlan számú külföldi behívásával, ahogy azt például Kubatov teszi a Fradival! Magyartalanítás és elnégeresítés!” – írták. 

Azt követelik, hogy „legyen kötelező legalább 50%-ban magyaroknak a pályán lennie”, majd hozzáteszik: a románok már itt is megelőztek, amikor „tavaly bevezették minden csapatsportágban a 40%- nyi kötelező román pályán tartását”. 

„A magyar sportolók munkahelyeit miért vehetik el a legális migránsok?”

– teszik fel a kérdést, megjegyezve, hogy „mellébeszélve”, „komolytalan” választ kaptak Vargha államtitkártól, ezért most Orbán Balázstól várnak „a téma komolyságához méltó” reakciót.     

A miniszterelnök politikai igazgatója sosem csinált belőle titkot, hogy nagy rajongója a magyar labdarúgásnak, részt vett a Magyarország-Litvánia mérkőzésen, pár nappal korábban pedig Montenegróba is ellátogatott, hogy szurkoljon a válogatott csapatnak. A májusi Ludovika Fesztiválon pedig egyértelművé tette: szerinte a foci nemzetstratégia.

A címlapképen a már bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Kisvárda Master Good mérkőzés végén a Groupama Arénában 2023. május 6-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre