A Katakomba-Pengető Színpad koncerthelyszínen lép fel a The Sign

A Katakomba Music koncertsorozatának második részéhez érkezve ezúttal az a különös feladat áll előttem, hogy a saját zenekaromat, a The Sign-t mutassam be nektek, hiszen június 23-án este nyolc órakor koncertet adunk Budapesten, a Liszt Ferenc tér 10. szám alatt található Katakomba-Pengető Színpad koncerthelyszínen.

Jómagam, Czinke Máté a zenekar frontembere, dalszerzője, zenei producere vagyok. Aktívan zenei producerként dolgozom számos ismert és elismert hazai előadóval, zenei kiadóval együttműködve.

Ezentúl rádiós műsorvezetőként az „Énekek éneke” című keresztény könnyűzenei műsort vezettem a Beat rádiónál, ami a hazai keresztény könnyűzene kiemelkedő alakjaival készített beszélgetéseimből áll össze és amely műsor podcast formájában hamarosan elérhető lesz a Pengető rovat felületén is.

A szakmai pályafutásomon túl életem eddigi legjelentősebb elismerése, hogy 2021 őszén felkértek, hogy legyek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hivatalos himnuszának szólistája. Így Nagy Bogi és Dánielfy Gergő mellett több, mint százezer ember előtt adhattam elő a Hősök Terén a kongresszus himnuszát, közvetlenül a Pápai Szentmise előtt.

A zenekar

A The Sign egy pop-rock együttes, amit gyerekkori barátokként alapítottunk 14 évesen Miskolcon. Nagy örömmel mondhatom el, hogy az alapítók azóta is a zenekar oszlopos tagjai.

Önmagában a zene szeretete indított el minket az úton, azonban idővel a dalok tartalmában egyre gyakrabban jelentek meg bibliai képek, áthallások és ma már általánosságban elmondható, hogy bármely feldolgozott téma – akár társadalmi, akár személyes, párkapcsolati jellegű – esetében bibliai alapokon nyugvó megközelítés érvényesül.

Küldetésünknek is érezzük, hogy értéket közvetítsünk egy látszólag értéksemleges világban, olyan nyelvezettel és módon, ami megállja a helyét a nagyfesztiválok színpadától, a televíziós műsorokon át, a rádióig.

Több alkalommal voltunk a Margaret Island és a Honeybeast együttesek előzenekara. Majd a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának elődöntőjébe jutottunk az „Ő” című dalunkkal.

Majd megjelent az első nagylemezünk “Többet mond itt minden rólad” címmel, amely lemezről az „Egyetlen” című dalunk megnyerte a Petőfi Rádió „Saját zenéd” versenyét. A lemez már a debütálást követő első héten felkerült a MAHASZ Top 40-es listájára.

Időközben háromszoros Szikra díjas zenekar lettünk és 2021. április 12-én debütált “Mi fedeztük fel Amerikát” címen a második nagylemezünk.

Ugyanebben az évben Ákos előzenekaraként koncertet adtunk a Budapest Parkban közel 12 ezer ember előtt, ami eddigi életünk egyik legjobb élménye volt.

Sorozatfőcímdal is került ki a lemez anyagáról, ugyanis 2021 őszén a TV2 Mintaapák című sorozat harmadik évadának hivatalos főcímdalává választották az „Ez a perc”-et

Idén sikerült újra megmutatni magunkat a Duna TV dalversenyében, mivel bekerültünk A DAL 2023 top 40 mezőnyébe a Fejest ugrottam című dalunkkal, ami a műsor után a Petőfi rádió top 30-as listájára is felkerült, az előkelő 14. helyre.

Ajánló

Manapság gőzerővel, izgatottan dolgozunk a harmadik nagylemezünkön, ami várhatóan idén ősszel jelenik majd meg. Erről egyelőre a „Fejest ugrottam” című dal/klip elérhető és ehhez hasonló zenei világ megálmodása a célunk az egész lemeznél.

A fent említett dalok mindegyike el fog hangozni a június 23-ai katakomba-Pengető Színpados koncertünkön, amire sok szeretettel várunk mindenkit! Szerényen merem ajánlani ezt a programot péntek estére minden zenekedvelő olvasónknak. 

(Czinke Máté)

Iratkozzon fel hírlevelünkre