A címvédő szerbeket verve világbajnok az U20-as férfi magyar vízilabda-válogatott

A magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott nyerte a korosztályos világbajnokságot, miután a fináléban magabiztos játékkal 12-7-re legyőzte a címvédő szerbeket.

A magyar csapat az egész tornán kiválóan játszott, ami nagyon jó hír a jövőre nézve, hiszen pár év múlva valószínűleg ezek a srácok fogják majd alkotni a felnőtt válogatott gerincét is, jó kezekben van tehát a magyar vízilabda.

Kovács Róbert együttese hat mérkőzést játszott az elmúlt héten és egyetlen alkalommal sem hagyta el vesztesen a medencét. A küzdelmeket épp a döntőbeli ellenfelükkel kezdték, akkor az a mérkőzés büntetőpárbajba torkollott, amit a mieink bírtak jobban szuflával.

Onnantól kezdve viszont olyan menetelést mutatott be a magyar csapat, aminek tényleg csak a csodájára lehet járni. Egyedül az elődöntőben kerültek egy pillanatra nehéz helyzetbe, miután a játékvezetők váratlanul kiállították az egyik magyar játékost, így négy percig emberhátrányban kellett játszanunk. Az amerikaiak pedig ki is használták a lehetőséget, 6-2-ről kiegyenlítettek, de a végét ismét mi bírtuk jobban, és végül 13-9-re nyerni tudtunk.

Ez a kiemelkedő játék pedig a döntőre is megmaradt, a 2021-es bajnok két negyedig tudta tartani a lépést velünk, a második félidőben viszont magasabb fokozatba tudtunk kapcsolni, a szerbek egyszerűen nem találták az ellenszert a játékunkra, aminek köszönhetően végül öt góllal múltuk felül őket.

Szerbiát vízilabdában bármilyen korosztályban hatalmas bravúr legyőzni, ezért óriási taps jár a fiúknak, remélhetőleg ezt a győzelmet a későbbiekben is kamatoztatni tudják majd, mondjuk a jövő évi olimpián Párizsban.

Címlapkép forrása: Facebook/VLV – Magyar férfi vízilabda-válogatott

Iratkozzon fel hírlevelünkre