Menesztik a ferences testvért Érsekújváron, lehet, hogy nem lesz több magyar nyelvű szentmise

Június 1-től menesztik Kovalcsik Zoltán Cirill ferences testvért, aki Érsekújváron teljesít lelkiszolgálatot már több mint húsz éve. A szlovák ferences rendtartomány döntésével a helyiek nem értenek egyet, a hívők többször is gyertyás menetet rendeztek tiltakozásul. 

Az érsekújváriak május 26-án is demonstráltak, ahol több mint háromszázan gyűltek össze, és közösen imádkoztak a ferences testvérért, aki május végétől nem folytathatja tovább az érsekújvári hívek pasztorálását. 

Huszonkét évvel ezelőtt a szlovák ferences rendtartomány azzal a kéréssel fordult a magyar ferences rendtartományhoz, hogy az érsekújvári híveknek szükségük van egy ferences testvérre. Cirill atya sem azóta, sem most nem kérte a felmentését, két évtizede részt vesz az érsekújvári magyar közösséget építő munkában, Érsekújvár városi és polgármesteri díjával jutalmazták eddigi tevékenységét

– írja róla az újszó. Az érsekújváriak személyes találkozót kérnek a ferences rendtartomány vezetésétől. Amennyiben nem járnak sikerrel, a következő levelet Rómába címzik.

Forrás: Újszó.hu

A címlapképen Kovácsik Zoltán Cirill ferences testvér látható. Fotó: Száz Mónika/Újszó.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre