Idén sem sikerült letaszítani a Bayern Münchent a német trónról!

Óriási izgalmakat hozott a Bundesliga utolsó fordulója, a Borussia Dortmund nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, így sorozatban tizenegyedszer is a Bayern München lett a bajnok.

Az elmúlt 10 évben egyetlen csapat sem volt arra képes, hogy ennyire uraljon egy bajnokságot, mint a Bayern München, akik 2013 óta nem találtak legyőzőre. Nemcsak nem tudták őket megverni, de még a közelükben is ritkán jártak a riválisok.

Volt olyan év, hogy 25 pontos előnnyel nyerték meg a Bundesligát, de a 10 pontos különbség is két alkalom kivételével mindig megvolt. Tavaly például nyolc egységgel előzték meg a Dortmundot, ami azért még mindig nem nevezhető szoros versenynek.

2019-ben jártak a legközelebb ahhoz, hogy elkapják a bajorok grabancát, szintén a dortmundi együttes volt a fő kihívó, de a legfontosabb pillanatokban hibáztak, így az év végén ismét a müncheniek emelhették magasba a salátástálat.

A sárga-feketéknek viszont most minden eddiginél nagyobb esélyük volt a trónfosztásra, mivel egy fordulóval a vége előtt a tabella élén álltak és mindössze egy győzelemre volt szükségük az utolsó mérkőzésen. Ez pedig nem tűnt megoldhatatlan feladatnak, hiszen hazai pályán fogadták a Mainz csapatát, akiknek semmilyen vesztenivalójuk nem volt, a kilencedik helyen álltak a bajnokságban, a kieső zónától és az európai kupaszereplést érő helyektől is távol álltak.

A kép forrása: Facebook/Borussia Dortmund

Ennek ellenére a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg dortmundi szempontból, a Mainz megszerezte a vezetést a 15. percben, 4 perccel később egyenlíthettek volna a hazaiak, Haller azonban kihagyta a büntetőt, és mire felocsúdtunk volna, már kettővel vezettek a vendégek.

A másik találkozón a Bayern München sokkal jobban kezdett, már az első félidőben megszerezték a vezetést, meglépni azonban nem tudtak a Kölntől, aminek a későbbiekben volt még jelentősége. A 69. minutumban összejött a szépítés a Dortmundnak, de ez még mindig kevés volt a bajnoki címhez.

A 81. percben aztán nagyot fordult a kocka, büntetőhöz jutott a Köln, Ljubicic pedig magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest, aminek köszönhetően már a Borussia állt a tabella élén. Sokáig azonban nem örülhettek, hiszen a bajoroknak ismét sikerült megszerezniük a vezetést, ezzel pedig újabb helycsere történt az élen.

A BVB egyébként 30 lövéssel próbálkozott a mérkőzésen, nem lehet tehát azt mondani, hogy nem tettek meg minden a győzelemért, a hosszabbítás hatodik percében pedig ismét felcsillant a remény a számukra, Süle révén ugyanis sikerült egyenlíteniük. Többre viszont az idő hiányában már nem futotta, így hiába végeztek ugyanannyi ponttal, mint a Bayern München, a rivális a jobb gólkülönbségének köszönhetően ismét megvédte a címét.

A címlapképen a Bayern München játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután 2-1-re győztek az 1.FC Köln ellen az utolsó idénybeli mérkőzésen Kölnben 2023. május 27-én. A Bayern München pontazonossággal, de jobb gólkülönbséggel védte meg címét, sorozatban a 11. alkalommal nyerte meg a német labdarúgó-bajnokságot. Forrás: MTI/AP/DPA/Federico Gambarini

Iratkozzon fel hírlevelünkre