A Városligeti Gyermeknapon programokban nem lesz hiány

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2023. május 27-én és 28-án szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot. Két színpadon és több mint 40 helyszínen lesznek gyerek- és családi programok. A Szolgálat célkitűzése idén sem változott: a rosszabb anyagi körülmények között élők is színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak, belépődíj fizetése nélkül. Sok családnak erre egész évben csak itt nyílik alkalma.

A Gyermekmentő Nagyszínpadán mindkét nap neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Fellép például Malek Andi és az Eszement Meseband, valamint Varga Viktor. Népszerű musical- és operettrészleteket hallhatunk Szendi Szilvi, Siménfalvy Ágota és Laki Péter előadásában, jön a Zabszalma zenekar, a Budapesti Operettszínház pedig zenés gyerekműsorral készül Polyák Lilla, Füredi Nikolett, Siménfalvy Ágota, Cseh Dávid Péter és Boldizsár Tamás közreműködésével.

A Sportszigeten nemcsak sportbemutatókat láthatnak a gyerekek, hanem maguk is kipróbálhatnak hét sportágat: ezek a vízilabda, a kézilabda, a kosárlabda, az ökölvívás, a horgászat, a vívás és az asztalitenisz. Szombaton 11 órától Szívós Márton vízilabda világbajnok, 13 órától pedig Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó mutatja be a gyerekeknek, hogyan kell biztos kézzel fogni a labdát. Szombaton és vasárnap 10 és 12 óra között érkezik a korábbi klasszis kézilabdázó, Tóth Tímea, aki a helyes kézilabda dobótechnikát gyakorolja majd a gyerekekkel.

Vasárnap Erdei „Madár” Zsolt profi ökölvívó világbajnok avatja be a fiatalokat a sportág rejtelmeibe.

A Biztonságos Internet Sátorban a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes játékkal, kvízzel, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal, előadásokkal és persze ajándékokkal várják a kisebbeket és nagyobbakat. A programban részt vesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala,  a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a Quadron Kibervédelmi Zrt., a Telekom, az NMHH, a BRFK, a Fortix Consulting Kft. és a WITSEC Egyesület.

A Nemzetek Utcája és az ott felállított színpad a rendezvény egyik leglátogatottabb helyszíne szokott lenni, ahol számos, Budapesten akkreditált nagykövetség és kulturális intézet várja vasárnap a különböző kultúrák, népszokások és hagyományok iránt érdeklődőket. A programon idén 22 ország vesz részt. A Nemzetek Utcája színpadán nyolc kiállító ország előadói, tánccsoportjai, zenészei, együttesei mutatják be műsorukat.

Forrás, és a teljes program a www.gyermekmento.hu oldalon érhető el.

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre