Ferenc pápa a „Nem vagyunk egyedül”, az emberi testvériségről szóló nemzetközi találkozón

Június 10-én Ferenc pápa részvételével tartják a „Nem vagyunk egyedül” (#Notalone), az emberi testvériségről szóló nemzetközi találkozót a Szent Péter téren, valamint egyidejűleg nyolc másik téren a világ más tájain – számol be róla a Vatican News.

A Fratelli Tutti vatikáni alapítvány bejelentette, hogy Ferenc pápa részt vesz az emberi testvériségről szóló nemzetközi találkozón, amelynek címe: „Nem vagyunk egyedül” (#Notalone), amelyet június 10-én délután 4 órakor tartanak a Szent Péter téren és nyolc másik város terén a világ különböző pontjain. A pápa mellett 30 Nobel-díjas és a világ minden tájáról származó fiatalok vesznek részt a Szent Péter téren rendezett összejövetelen. Az eseményt a Fratelli Tutti Alapítvány szervezi, a Szent Péter-bazilikával, a vatikáni Átfogó emberi fejlődés és a Kommunikációs dikasztériummal együttműködésben.

Mint írják, a kezdeményezésbe a világ minden tájáról származó embereket bevontak. Célja, hogy előmozdítsa a testvériség és a béke kultúráját, valamint hogy ösztönözze a személyes kötelezettségvállalást a jóvátétel, a párbeszéd és a megbocsátás döntéseiben és gyakorlatában, abban a reményben, hogy legyőzzük a magányt és a peremre szorulást, amely tagadja az emberi méltóságot.

Az eseményen egy olyan nemzetközi fiatal csoport vesz részt, akik a rendezvény végén egymás kezét fogva óriási ölelést formáznak a Szent Péter tér oszlopsorán belül, amely az egyház egyetemes ölelésének építészeti szimbóluma. Az eseményen az egyházi és világi hívek kötelezettségvállalásának, a családoknak és az egyházi társulatoknak a képviselői vesznek részt, valamint olyan személyek, akik ma a társadalom peremén élnek: a legszegényebbektől és a hajléktalanoktól a bevándorlókig és az erőszak, valamint az embercsempészet áldozataiig.

Az esemény június 10-én két részre oszlik: délelőtt csoportok találkoznak, hogy megosszák a szeretetközösség tapasztalatait. Ezekről röviden beszámolnak a délután folyamán. A Nobel-díjasok, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez – a tudomány, a kultúra, a jog és a nemzetközi szervezetek vezető képviselőivel találkoznak, hogy készítsenek egy dokumentumot, amelyben felszólítanak az emberi testvériség iránti elkötelezettségre. A rendezvény második része a Szent Péter téren délután 4 órakor kezdődik, és mindenki számára nyitva áll, regisztráció nélkül.

A találkozót élőben közvetíti a televízióban a Vatikáni média, és élő online adásban a weboldalon, valamint az Alapítvány Facebook és YouTube csatornáján.

Forrás, fotó: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre