Megszólalt a rendőr, aki 70 éves férfit mentett ki a Drávából

Május 15-én érkezett bejelentés arról, hogy a barcsi kikötőnél egy ember a Drávába esett. A helyszínre a helyi kapitányság két, szolgálatot teljesítő járőre érkezett. A mentést végző rendőr elsőnek mesélt nyilvánosan az eseményről.

Kostyák Rajmund törzsőrmester, a Barcsi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és Csongrádi András törzsőrmester, járőrparancsnok azonnal a helyszínre siettek, ahol látták, hogy egy idős férfi az áradó folyó sodrásával dacolva kapaszkodik egy partról belógó faágba.

„Azonnal cselekednünk kellett. Láttam, hogy a folyó közepén egy csónakban épp valaki horgászik. De jött már felénk, és mondta, hogy egyedül nem tudja kimenteni a vízből a férfit. A társamnak, Csongrádi Andrásnak adtam a rádiót, a telefont, és kértem, maradjon a parton, értesítse a társszerveket, tartsa a kapcsolatot a kollégákkal.” – nyilatkozta a Police.hu-nak a Kostyák Rajmund törzsőrmester, majd hozzátette:

„Az erős sodrás miatt nehéz volt megközelíteni a férfit, de szerencsére a horgász profin irányította a csónakot, így egész közel mehettünk hozzá. A férfi lába beakadt egy faágba, így nem is tudta volna magát egyedül kiszabadítani, félig ülő helyzetben kapaszkodott az ágba. Ahogy elértem, megfogta a kezem, de el is engedte magát, így teljesen egyedül kellett megoldanom, hogy valahogy beemeljem a hajóba.

Ez nem volt egyszerű, mivel a férfi beakadt lábát is ki kellett szabadítania az egyik lábával, miközben tartotta az egész súlyát.

Végül sikerült, és ki tudták vinni a partra a 70 éves pécsi bajbajutottat. Addigra megérkeztek a mentősök is. Átvették a férfit, aki legalább fél órán keresztül volt a vízben. Az esés során fejsérülést szenvedett, a mentőszolgálat munkatársai kihűlt, sokkos állapotban szállították kórházba.”

Kostyák Rajmund azt is elmondta, hogy ismeri a folyót, sokat játszott gyerekkorában a vízmérce környékén.

Forrás: Police.hu

A címlapkép forrása: Police.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre