Ismét közel egymillió ember mozdul meg a Kihívás Napján

Május utolsó szerdája hagyományosan az év legsportosabb napja. A Kihívás Napján idén is közel egymillió ember mozdul meg országszerte különböző játékos sportprogramokon. Ezúttal négy kategóriában – település, tanintézmény, munkahely, közösség – lehet csatlakozni a május 31-i eseménysorozathoz, amit a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinál. 

A Kihívás napja már több mint harminc éve hagyománya a sport szerelmeseinek nemzetközi szinten.  

Minden kategóriában hasonló a tét: ki tud több 15 perces aktivitást összegyűjteni a helyi programokon. A versengés azonban játékos és szimbolikus. Szeretnénk egy pozitív mozgásélményt nyújtani a részvevőknek, ami meghozhatja a kedvet a rendszeres sportoláshoz is

– hangsúlyozta Czene Attila, a MASPORT elnöke. A Kihívás Napja eredetileg települések közti versengésről szólt, ezt a tradíciót megtartva városok, falvak és községek is összemérik erejüket május 31-én.

A résztvevők éjfél és 21 óra között gyűjthetik majd a 15 perces aktivitásokat a Legsportosabb Település címért.
Forrás: MASPORT

A kép forrása: MASPORT

A munkahelyi felhíváshoz közel 300 csapat jelentkezett kis- és nagykereskedelmi cégektől kezdve az egészségügyi és rendvédelmi szerveken át, ami most egy táplálkozási programmal is bővült a a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének köszönhetően. Így a csapatok négy héten keresztül táplálkozási ajánlásokat is kapnak, amelyek segítségével sokat tehetnek az egészségesebb életmód kialakításáért. 

A programhoz a bölcsődéstől a középiskolás korosztályig gyerekek, diákok, nevelők és pedagógusok is csatlakoznak. A benevezett tanintézmények az egyik kiemelt támogató jóvoltából a Kinder Joy of Moving kihívásba is becsatlakozhatnak.

Forrás: MASPORT

A kép forrása: MASPORT

Mozogni nemcsak egészséges, hanem nagyon jóleső érzés is – ezt az üzenetet szeretnénk minél többeknek megmutatni. Mi Kőszegen közösségben, gyerekekkel együtt, vidám hangulatban készülünk a Kihívás Napjára. Jó látni, hogy szerte az országban rengetegen várják már a nagy eseményt!

– mondta Bánhegyi Adrienn, többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles, a rendezvény nagykövete. Nevezni május 26-ig lehet a közösségek, tanintézmények és települések kategóriájában a kihivasnapja.hu felületen keresztül. Egyéni részvételre a helyi programokhoz való csatlakozással nyílik lehetőség.

A címlapkép forrása: MASPORT

Iratkozzon fel hírlevelünkre