Latorcai Csaba: Magyarországon nem lesz háború, migráció és genderőrület

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a KDNP képviselőjének, Juhász Hajnalkának válaszolt az országgyűlésben feltett kérdésére, ahol kifejtette, hogy a kormány továbbra is kitart a magyar emberek véleménye mellett, Magyarországon nem lesz háború, migráció és genderőrület, majd hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc és a Soros-dollárokkal kitömött baloldali koalíció a neki járó forrásoktól akarja megfosztani a magyarokat és ezt még hazafias kötelességnek is nevezi.

Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő és delegációja Magyarországon járt. Elmondásuk szerint az uniós költségvetés védelme érdekében, azonban ahogy arra Latorcai is emlékeztetett, már a látogatást megelőzően ismert volt a véleményük, ugyanis Freund úgy nyilatkozott, hogy ha Magyarország fenntartja álláspontját a migráció és a gyermekvédelem ügyében, a háború vonatkozásában, akkor bizony nem kap uniós pénzeket.

Kiemelte, hogy nem ezzel kezdődött a magyarországi baloldal nemzetközi összefogással zajló nyomásgyakorlása: „Maga Gyurcsány Ferenc ismerte el, hogy – és idézném: »Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán világát«. Március 31-én a munkamódszert is ismertette és azt mondta: »Ez úgy megy, hogy a mi elképesztően aktív európai parlamenti képviselőink, azok iszonytató mennyiségben tárgyalnak és elvégzik a dolgukat az Európai Parlament és az Európai Bizottság embereivel folyamatosan«.”

Aláhúzta, hogy valójában nem „hazafias érdekről” van szó, hanem  „színtisztán pártpolitikai és hatalomtechnikai szempontok vezérlik a baloldali Gyurcsány-koalíciót, vagy ahogy a baloldalon nevezik, a Főnököt”.  

„Igen, Tisztelt Országgyűlés, eljutottunk odáig, hogy Gyurcsány Ferenc és az általa Soros-dollárokkal kitömött, vezetett baloldali koalíció saját hatalomra jutása érdekében még azoktól a forrásoktól is meg akarja fosztani a magyar embereket, a magyar vállalkozókat, amik jog szerint járnak nekik.”

Felidézte, hogy az Európai Parlament delegációját a magyar kormány a legnagyobb konstruktivitás jegyében fogadta, még úgy is, hogy annak egyik kísérője a DK-s Rónai Sándor volt, míg a másik az a Cseh Katalin, akinek a családi vállalkozásával kapcsolatos európai uniós források terhére felmerülő korrupciós ügyében épp néhány napja rendelt el a hatóság eljárást.

Hozzátette, hogy „ezért tehát nem csodálkozhatunk azon, hogy az Európai Parlament delegációja nem a Soros Györgytől a magyarországi baloldalhoz érkező dollármilliók és azoknak az európai uniós forrásokra gyakorolni tervezett hatását kívánta vizsgálni. És még csak nem is Cseh Katalin vállalkozásának korrupciós ügyét vizsgálták az európai uniós források terhére, tehát nem a valós, létező, egyébként a baloldalhoz kötődő korrupciós veszélyt kívánta vizsgálni, hanem azt tapasztaltuk, hogy a látogatás nem volt más, mint egy újabb nyomásgyakorlási eszköz. Nyomásgyakorlás egyrészt az Európai Bizottság felé, hogy jóllehet immáron minden feltételt teljesítettünk és most már az Európai Bizottságnak utalnia kellene Magyarországnak számára, ne merjék megtenni. És nyomásgyakorlás a magyar emberekre hogy jóllehet egyértelműen állást foglaltak, hogy nem kérnek a migrációból, nem kérnek a genderőrületből és nem kérnek a háborúból –, ha nem változtatnak álláspontjukon, akkor bizony egy eurócentre sem számíthatnak.” 

„Ebben a kontextusban kell tehát értelmeznünk Daniel Freundnak a múlt heti látogatás során olvasható szavait, ami a következőképpen hangzott: »Nem egyszerűen arról van szó, hogy a pénzeket továbbra is vissza kell tartani, de a Bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről.« Kár, hogy A tanú című filmtől eltérően senkinek nem szólt Daniel Freund, hogy ez már az ítélet volt, és nem a tanúvallomás. Egy biztos, mi kitartunk a magyar emberek álláspontja mellett, nem lesz háború, nem lesz migráció és nem lesz genderőrület Magyarországon!”

A címlapképen Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára expozét tart az állami projektértékelői jogviszonyról szóló, valamint egyes kapcsolódó törvények módosítását célzó javaslat vitájában az országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 13-án. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre