Ferenc pápa köszönőlevelet írt Veres Andrásnak és Erdő Péternek

Másodszor látogatott el Ferenc pápa hazánkba, a Szentatya budapesti programjairól a Vasárnap.hu is részletesen beszámolt, melyről IDE kattintva lehet bővebben olvasni. A katolikus egyházfő az apostoli út után Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének és Erdő Péter bíborosnak címzett levélben köszönte meg a szívélyes fogadtatást.

Visszatérve apostoli utamról, köszönetet szeretnek mondani, mindazért a nagy szeretetért, amellyel fogadtatok Magyarországon valamint, hogy minden erőfeszítést megtettetek annak érdekében, hogy ez az utazás lehetővé váljon

– kezdi levelét Ferenc pápa, megemlítve, reméli, hogy a fáradságos munka kiegészülve a mindennapi lelkipásztori szolgálatotokkal, bőséges gyümölcsöt fog hozni.

Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között.

– fogalmazott az egyházfő.

Erdő Péter bíborosnak címzett levelében azt írta: 

Hálás vagyok a fogadtatásért, amelyben az Ön Főegyházmegyéjében részesülhettem, az Ön kedvességéért és a családja szívélyes látogatásáért. Felépülő volt számomra a Budapest-Esztergomi részegyház vitalitását tapasztalnom. Hálával teli emléket őrzök a szívemben mindenért

– emelte ki. A Szentatya megköszönte a papoknak, a szerzeteseknek és a szerzetesnőknek, valamint a hívőknek a felajánlott szolgálatot és az aktív részvételt a programok leszervezésében. Ferenc pápa reméli, hogy ez hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian a Jézus Krisztusba vetett hitben, az Anyaszentegyházhoz való hozzátartozásuk örömében és a missziós lelkületben növekedjenek.

Biztosítalak benneteket imáimról, és arra kérlek, hogy tegyétek meg ugyanezt értem. Az Úr Jézus áldjon meg és a Szent Szűz, a Magyarok Nagyasszonya oltalmazzon meg benneteket.

– zárta levelét Ferenc pápa.

A címlapképen Ferenc pápa a Papp László Budapest Sportarénában 2023.04.29-én. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre