Segítséget kapnak a lelki problémákkal küzdő gyermekek

A május elején debütáló Felhők felett magazin célja a lelki egészség megőrzése és fejlesztése a Bátor Tábor szakértőinek közreműködésével – tájékoztatott a Bátor Tábor Alapítvány

A Bátor Tábor több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a mentális egészség megőrzésében. Hatása már nem csak a tábor kapuin belül nyújt élményeket a súlyos, krónikus betegséggel élő gyerekeknek és családtagjaiknak, hanem a kórházi gyógyulást és az iskolai visszailleszkedést is segíti.

A szervezet Felhők felett címmel online magazint indít, ahol mentális egészség szakértők találkoznak, melynek célja, hogy a tábor üzenete és eszmeisége minél többekhez eljusson.

A WHO felmérése szerint a 15–19 éves korosztály 4.6  százaléka szorongásos zavarokkal küzd. Magyarország különösen érintett például a depresszió emelkedésében. Egy hazai kutatás szerint minden tizedik ember a mindennapi feladatok ellátását nehezítő lelki-egészség problémákkal szembesül. Egy 2022-es brit felmérés szerint pedig a szülők 84 százaléka gondolja úgy, hogy a gyermeke lelki problémái is nőttek az elmúlt években. „Itthon is hasonló a helyzet, a pandémiát követően a pszichés segítséget igénylő gyerekek, családok száma jelentősen nőtt” – emeli ki Kocsis Dorka, a Bátor Tábor pszichológus munkatársa.

Forrás: Bátor Tábor Alapítvány

Címlapkép forrása Pixabay.com

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre