A segítségnyújtás leghatékonyabb módszereit keresik

Nagyváradon megtartotta éves ülését a Romániai Caritas Konföderáció.

A Romániai Caritas Konföderáció éves ülését ezúttal Nagyváradon szervezték meg, április 25-én. Az eseményen az ország összes római és görögkatolikus egyházmegyéje képviseltette magát – számolt be róla közösségi oldalán a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

A megbeszélésen részt vett Böcskei László római katolikus és Virgil Bercea görögkatolikus püspök, akik a beszámolókból megismerhették a helyi intézmények tevékenységét, kihívásaikat. A főpásztorok elismerésüket fejezték ki az alkalmazottak és az önkéntesek sokszor emberfeletti szolgálatáért.

Böcskei László hangsúlyozta, hogy a feltámadás örömét a feltámadás cselekedetei kell, hogy kövessék, aminek manapság különösen az egymásra figyelésben kell megnyilvánulnia.

„Keresztény küldetésünkhöz tartozik, hogy az egyre növekvő igények közepette megtaláljuk a segítségnyújtás leghatékonyabb módszereit, mélyítsük a már létező kapcsolatokat, és bátran keressük az új pályázati lehetőségeket, erőforrásokat tevékenységi körünk bővítéséhez – emelte ki a főpásztor.

Forrás, fotó: Facebook/Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre