Betlehemezők az Európai Parlamentben és az Európai Unió Püspökkari Konferenciáinak Titkárságán

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök áldását vitték január 10-én Brüsszelbe a Váradi Csillagok, vagyis a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum betlehemezői. A 7. B. osztály tanulói, Perei Bence, Perei Dániel, Szabó Géza és Varga Nimród a magyarországi és romániai betlehemezőket egyaránt képviselték.

A romániai magyar diákok olasz, osztrák, belga és német csillagénekes társaikkal együtt ellátogattak az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Titkárságára, majd az Európai Parlamentbe, ahol Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke és Rainer Wieland alelnök fogadta őket.

A magyarországi képviselők közül Hidvéghi Balázs, Hölvényi György, Győri Enikő és Kósa Ádám, a romániai magyarok közül Vincze Lóránt és Winkler Gyula fogadták az áldást, irodájuk ajtaján pedig megújult a felirat, amit Varga Nimród az Európai Parlament főbejáratához is felírt: 20 * C + M + B * 24.

A csillagénekeseket Varga Berta József, az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány elnöke, Harácsek Klementina osztályfőnök és Benedek Ramóna hitoktató kísérte el Brüsszelbe.

 

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre