Az Egyesült Államok hadserege is megszenvedi a wokeizmus és a „sokszínűség” erőltetését

Az egyik magyarázat szerint elegük van abból, hogy “sokszínűbbek” legyenek, mert másképp nehezen jutnak előre a katonai ranglétrán.

Nem gondolnánk, de az Egyesült Államok „nemzeti büszkeségének” tekintett hadserege is megszenvedi a wokeizmus és a „sokszínűség” erőltetését. Lloyd Austin fekete védelmi miniszter harcot hirdetett a fehér szélsőségesek ellen a liberális média támogatásával, amely szerint túl sok a hadseregben a fehérekből álló „gyűlöletcsoport”. A vezérkar is a fehér konzervatívok, különösen a déliek ellen fordult, és látványosan megváltoztatta néhány konföderációs tábornokról elnevezett katonai bázis nevét. A haditengerészek olvasmánylistájára pedig felkerült a „Hogyan legyünk antirasszisták?” című propagandakiadvány amelynek előzménye, hogy Mark Milley vezérkari főnök kijelentette, hogy a „fehér düh” ellen akar küzdeni.

Mindezek fényében nem túlzás a TheFederalist cikkének címe amely szerint „A fehér férfiak nem akarnak csatlakozni egy olyan hadsereghez, amely nem akarja őket.” Egy friss jelentés szerint, míg 2018-ban 44 ezer fehér férfi jelentkezett katonai szolgálatra, ez a szám tavaly már csupán 25 ezer volt, azaz drasztikusan csökkent. A jelentés megjegyezte továbbá, hogy “egyetlen más demográfiai csoportban” sem tapasztaltak ilyen csökkenő tendenciát.

A cikk szerint a fehér férfiak leginkább attól tarthatnak, hogy nehezebben jutnak előre a katonai ranglétrán ha nem elég „sokszínűek”. Ennek egyik oka lehetett az a toborzó videós reklámkampány is, amelyben a hadsereg egy leszbikus esküvővel reklámozta magát.

Ami a vezérkar, déliek elleni fenntartásait illeti, az igaz, hogy a statisztikák szerint a déli államokból származó újoncok 22 százalékkal többen sérülnek meg az alapkiképzés során és ők rendelkeznek a leggyengébb fizikummal, miközben ők a legelhízottabbak. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a déli államokban alacsonyabb a családok életszínvonala, ezért ott olcsóbb, de hizlaló táplálékot esznek és nem tudnak fitnesz-edzésekre költeni.

Az okokat keresve, a hadsereg egy meg nem nevezett képviselője arról panaszkodott, hogy régebben szégyent hozott egy családra, ha a fiuk nem akart katona lenni, de ez ma már nincs így. Ráadásul a hadsereg egyre távolabbi területekre viheti az újoncokat, ahonnan nehéz és körülményes a szabadság idejére hazautazni. 

Egy szó mint száz, a hadsereg vezetői egyelőre értetlenül állnak a fehér férfiak tömeges távolmaradása előtt. Főként, hogy ugyanabban a 2018-2023-as időszakban a fekete újoncok aránya 20-ról 24, a spanyol ajkúaké pedig 17-ről 24 százalékra nőtt.

A címlapképen amerikai katonák a Brave Warrior 2022 többnemzeti zászlóaljharccsoport által végrehajtott komplex harcászati gyakorlat statikus bemutatóján Hajmáskér közelében 2022. szeptember 29-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre