Hölvényi György: Orbán Viktor rögzített egy tényt, az Európai Néppártban tartalmi és személyi válság volt és van

Az Európai Néppártban növekszik a frusztráció Manfred Weber elnök és emberei miatt. Mint ismert két évvel ezelőtt a Fidesz úgy döntött távozik az Európai Néppártból (EPP).

Hölvényi Györgytől a KDNP európai parlamenti képviselőjétől a közelmúltban többek között azt kérdeztük, hogyan véleményezi Orbán Viktor miniszterelnök akkori, Manfred Webernek címzett kritikáját, miszerint az Európai Néppárt huzamosabb ideje vezetői és politikai válsággal küzd? Emellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy miképp értékeli a tavaly év végén kipattant brüsszeli korrupciós botrányt, mely során kiderült, hogy több magas rangú EP-képviselő is készpénzt, illetve ajándékokat fogadott el Marokkótól és Katartól, hogy cserébe nekik kedvező döntések szülessenek az Európai Parlamentben, elsősorban az emberi jogokat vizsgáló bizottsági üléseken.

Azt is megkérdeztük, hogy noha Ujhelyi István már nem az MSZP tagja, ám a baloldali európai parlamenti csoportosulásban maradt, így mi a véleménye, arról, hogy Ujhelyi több alkalommal közös rendezvényen vett részt a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőjével, Eva Kaili görög baloldali politikussal?

Az interjú készítése után derült ki, hogy a belga rendőrség razziát tartott az EPP brüsszeli székházában. Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) elnökének egykori digitális kampánymenedzsere, Mario Voigt is érintett egy brüsszeli korrupciós ügyben – írja az Euractiv. Az oldal azt is megemlíti, hogy Manfred Weber nagyon óvatos volt a szocialistákat érintő korrupciós ügy kapcsán.

Hölvényi György is erről a szocialistákat érintő Katargate vesztegetési ügyről fejtette ki véleményét stábunknak.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Fotó forrása: EPP képviselőcsoport

Iratkozzon fel hírlevelünkre