A pápa válaszol – Ferenc pápa a szexuális életről beszélgetett római fiatalokkal

Ferenc pápa a Disney+ „A pápa válaszol” című dokumentumfilmjében azt mondta, hogy a szex az egyik legszebb dolog, amit Isten adott az embernek.

A részlet a filmből egy tavalyi római találkozót idéz fel, ahol a pápa 10, a 20-as évei elején járó fiatallal beszélget, akik faggatták a szexről, a pornográfiáról, az LMBT-ről és az abortuszról is.

„A szex az egyik legszebb dolog, amit Isten adott az emberi személynek – mondta a filmben, majd hozzátette, hogy „Szexuálisan kifejezni magunkat egy gazdagság. Tehát bármi, ami elvon a valódi szexualitás kifejezésétől, csökkenti az embert, és kimeríti ezt a gazdagságot.

Arról is megkérdezték, hogy tudja-e, hogy mi az a nem bináris személy, mire ő igennel válaszolt. Megismételte, hogy az LMBT embereket is be kell fogadnia a katolikus egyháznak, fenntartva azt az álláspontját, hogy a homoszexualitás bűn, de nem bűncselekmény.

„Minden személy Isten gyermeke. Isten nem utasít el senkit, Ő az atya. Ezért nincs jogom senkit sem kizárni az egyházból – jelentette ki.

Kitért az abortuszra is, amely kapcsán korábban kritikával illette a nyugati országokat, valamint az ENSZ-t, amiért azok népszerűsítik a gender ideológiát és az abortuszt. Elmondta, hogy bár a terhességmegszakítás gyakorlata továbbra is elfogadhatatlan, a papoknak „irgalmasnak kell lenniük azokkal a nőkkel szemben, akik ezt választották.

„Jó a dolgokat a nevükön nevezni. Egy dolog elkísérni azt a személyt az úton, akinek abortusza volt, de egészen más dolog igazolni a cselekményt – mondta.

Ferenc pápa éles kritikával illette az abortuszt és a gender-ideológiát népszerűsítőket

Forrás: Reuters

Címlapképen: Részlet A pápa válaszol című dokumentumfilmből.

Iratkozzon fel hírlevelünkre